لوگو، تصویر، نوشتار و یا ترکیبی از این دو مورد است که می تواند ماموریت یک برند، حوزه فعالیت آن و یا وجه تمایز آن با رقبا را نشان دهد. اگر تصویر برند به گونه ای ساخته شود که مشخصه های یک طراحی لوگو خوب را داشته باشد می تواند در ذهن مخاطبین جایی برای خود باز کند و برای مدت ها به یاد بماند.
پیام اصلی لوگو باید قابل ادراک برای مخاطبین باشد از این رو برند های بزرگ پیام های تصویری ساده ای را به مخاطب منتقل می کنند.
یک آرم تجاری باید به گونه ای باشد که هر دو چشم بیننده را به خود جلب کند و علاوه بر آن پیامی کلامی به ذهن مخاطب مخابره کند. ساخت لوگو در ایده پردازان بر مبنای استانداردهای بین المللی است و علاوه بر علوم زیباشناسی، تحلیل دقیق برند و دانش روانشناسی نیز مورد استفاده قرار می گیرد. طراحی لوگو خوب و حرفه ای اصولی دارد که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد:
طراحی لوگو خوب
امروزه به علت تعدد برندها رقابت سختی در بازار برای فروش محصولات و خدمات وجود دارد و به همین دلیل اهمیت تبلیغات موثر، ساخت هویت برند و داشتن لوگو اصولی بسیار بیشتر از گذشته حس می شود. در اینجا به چند ویژگی مهم یک لوگو خوب اشاره می کنیم:
- سادگی و استفاده از کمترین المان های بصری.
- تعدد رنگ، در این نوع طراحی جایی ندارد و معمولا از تک رنگ و یا حداکثر دو رنگ استفاده می شود.
- به سرعت پیام خود را منتقل می کند.
- پیام هایی زیر پوستی و در اوج سادگی مفاهیمی پنهانی در خود دارد.
- ایده تک واژه قابل فهم برای مخاطب دارد.
- در قالب اشکال هندسی طراحی می شوند.
- بهتر است از ساختار های ۲ بعدی استفاده شود.
- وزن فضای سفید و سیاه در این نوع طراحی متعادل می باشد.
- افقی طراحی می شوند.
اهمیت طراحی لوگو در برندسازی
بدون شک در دنیای شلوغ تبلیغات امروز، ایجاد تمایز برای برند همان شاه کلید موفقیت است. پس راه های ایجاد تمایز در برند بدون توجه به جوهره برند، صفت مشخصه برند، رقبای برند، مخاطبان برند و … عملا شکست خورده است. ما برای طراحی نشان تجاری این موضوعات را به دقت مورد بررسی قرار می دهیم.
ساخت لوگو حرفه ای، در سایه قوانین زیباشناسی
تحلیل برند و انتخاب یک نقشه تمایز، وقتی با قوانین اثر گذار روانشناسی (اصول گشتالت) و زیباشناسی تلفیق می گردد می تواند یک نشان تجاری بی نظیر به وجود آورند که سال ها در ذهن مخاطبان هدف بماند و بفروشد.
در گروه خلاق ما تبعیت از این قوانین و ایده پردازی بر مبنای این اصول امری روتین و پیشفرض تلقی می گردد.
چرا داشتن لوگو اصولی برای کسب و کارها مهم است؟
لوگو حرفه ای هر آنچه که نیاز است در برخورد اول به مخاطب منتقل می کند و حس تمایز و اعتبار که مهمترین پارامترهای یک برند محسوب می شود را در ذهن مشتریان جایگاه سازی می کند. ایجاد ارتباط احساسی، تقویت خود انگاره برند ( لذت مصرف کننده از محصول و خدمات برند )، ارتقاء بازتابش برند(لذت دیده شدن مصرف کننده در هنکام استفاده از محصول و خدمات برند) و در نهایت اوج گیری ارزش ویژه نام تجاری از مهمترین اثرات جذابیت لوگو خوب است.
طراحی لوگو برند از آن رو اهمیت پیدا می کند که نتیجه کلیه رفتارهای بازریابی، فروش و تبلیغات در نهایت آن چیزی که باید در ذهن مخاطب بنشیند و تقویت شود که تصویر برند و همان آرم و لوگو نام تجاری است. پس اینجا مشخص میشود که چرا در انتهای همه تبلیغات های تلویزیونی لوگو و لوگوتایپ برند نمایش داده شده و گاها توسط گوینده خوانده می شود.
لوگو، تمایز برند را نشان می دهد!
بدون شک در دنیای شلوغ تبلیغات امروز، ایجاد تمایز برای برند همان شاه کلید موفقیت است. پس راه های ایجاد تمایز در برند بدون توجه به جوهره برند، صفت مشخصه برند، رقبای برند، مخاطبان برند و … عملا شکست خورده است. یکی از راه های ایجاد تمایز، ساخت هویت بصری و به ویژه طراحی لوگو متفاوت از رقباست.
برای مثال اگر رقبای همسان برند، از رنگ هایی استفاده نموده اند برند شما باید هر رنگی به غیر از آن ها را برگزیند این قانون تمایز در برندسازی است. نه تنها رنگ، بلکه فرم، شکل و سبک لوگو برند نیز می تواند متمایز گردد.
فرآیند ساخت لوگو
اگر می خواهید لوگو سفارشی و اصولی بسازید باید بدانید که مراحل ساخت logo و آرم در آژانس های هویت سازی به شکل است و این فرآیندها را یک به یک اجرا نمایید. مراحل عبارت است از:
- تحلیل دقیق و استخراج جوهره و تمایز بنیادین برند
- جلسه ذهن انگیزی و تولید ایده خلاق در قالب یک و یا دو کلیدواژه مهم
- بررسی انواع لوگو و انتخاب بهترین سبک متناسب با برند مورد نظر
- انتخاب اصولی رنگ لوگو با توجه به رقبا و مشتریان هدف
- انتخاب فرم مناسب برای لوگوتایپ
- ارایه کانسپت ها و ایده های متنوع بر مبنای اطلاعات نوارد بالا
- بازخورد پراگنانس بصری و قدرت تصویری هر ایده و انتخاب ایده نهایی
- اعمال عدد فیبوناچی بر روی لوگو انتخاب شده
- ارایه استاندارد های قرارگیری آرم و نوشتار در کنار هم
- خروجی فایل با فرمت های استاندارد
انواع سبک طراحی لوگو
مونوگرام، پیکتوگرام و لوگوتایپ
طراحی نماد برند بر اساس شرایط برند، در سه دسته بندی ایده پردازی و اجرا می گردد. انواع لوگو به طور کلی عبارت اند از:
دسته اول: نماد تصویری که خود شامل مونوگرام و یا پیکتوگرام می باشد.طراحی آرم به روش مونوگرام به این معنی است که در طراحی نماد برند از حروف اول نام تجاری استفاده شود.
مانند حرف M در نماد مک دونالد .طراحی نشان تجاری به سبک پیکتوگرام به این مفهوم است که نشان تجاری در واقع یک المان کاملا شناخته شده بصری است مانند ستاره سه پر مرسدس بنز.
دسته دوم: نماد نوشتاری است به این مفهوم که در طراحی لوگو، نام برند به روشی متمایز فونت های مرسوم ولی کاملا ساده و جذاب طراحی می گردد. این روش به طراحی لوگوتایپ یا تایپ فیس برند نیز معروف است.
دسته سوم: نماد ترکیبی نام دارد که از ترکیب هردو نوع اول و دوم پدید می آید که نوع سوم عملا کارامدتر و دارای اثرگذاری بالاتری است. برندها برای به یادماندنی شدن و جذابیت بصری بیشتر هم به نماد تصویری نیازمند هستند و هم لوگوتایپی قدرتمند.
سبک لوگو مینیمال روشی از طراحی است که بر مبنای آن طراح با حداقل عناصر موجود در لوگو، بیشتر بازده و انتقال پیام را انجام می دهد.
در واقع این روش از طراحی بیشتر با ذهن انسان سازگار بوده و در شلوغی تبلیغات و بمباران پیام های تبلیغاتی کنونی می تواند موثر تر عمل کند.
لوگو اصولی چرا؟
هویت بصری اصولی به خاطر می ماند و به سرعت قابل یادآوری است. تولید کالای متمایز و با کیفیت، موضع گیری در بازار، برنامه های مارکتینگ، توزیع مناسب، کمپین های یادآوری و … همه و همه برای برآورده شدن تنها یک موضوع در تلاشند. آن هم تثبیت نام تجاری در ذهن مخاطبان هدف.
نداشتن نام تجاری مناسب و لوگو قدرتمند، می تواند فضا را به نفع رقبای برند تغییر داده و برند را متحمل هزینه های سنگین بازاریابی کند. از این رو طراحی لوگو اصولی نوعی ارزش افزوده برای برند است و می تواند طی سال ها ارزشمند تر و معتبر تر شود.
پیشنهاد ما به شما استفاده از خدمات طراحی لوگوی ایده پردازان است. ایده پردازان به عنوان شرکتی خلاق و پیشرو در زمینه ساخت لوگو و هویت برند می تواند راهکارهایی متناسب با کسب و کار شما به صورت کاملا منحصر به فرد ارایه نماید.