آشنایی با فرمت لوگو و انواع آن
لوگوها در فرمت های مختلفی تولید می شوند که اطلاع از فرمت هر یک از آن ها می تواند کار را برای یک انتخاب بهتر ساده تر کند. برای مثال اگر اولین بارتان است که قصد دارید تا کار طراحی لوگوی خود را به یک طراح بسپارید ممکن است با با اصطلاحات فرمت لوگو هم چون AI، PNG، SVG، JPG، EPS مواجه شوید. در این مقاله قصد داریم تا درباره این پسوندهای مختلف برایتان توضیح دهیم.
معنی فرمت لوگو
لوگو را می توان در جاهای بسیار مختلفی استفاده کرد. مثلا از چاپ کردن طراحی لوگو روی یک لباس گرفته تا تصویر پروفایل برای ما کاربرد دارد. در نتیجه به همین علت است که لوگوها در فرمت های مختلفی ذخیره می شوند که به آن فرمت لوگو می گوییم. پسوند لوگو با حروفی که در انتهای آن نوشته می شود شناخته می شود که به آن ها اکستنش می گویند.
پسوند لوگو برای سایت
فایل های رستری فرمت هایی هستند که برای سایت مورد استفاده قرار می گیرند.
فایل های رستری از مربع هایی به اسم پیکسل ساخته می شوند که با در کنار هم قرار گرفتن پیکسل ها یک تصویر ایجاد می شود.
با بالارفتن میزان پیکسل، کامپیوتر نیز باید تلاش بیش تری را برای نمایش این فایل ها انجام دهد. در نتیجه برای این که فایل رستر سریع تر به نمایش در بیاید باید با کیفیت کمتری آن ها را ذخیره کرد. فایل های رستری معمولا در حالت PNG، GIF،TIF تولید می شوند. فرمت های مورد اشاره، کیفیت چندان خوبی در هنگام چاپ ندارند. از این فایل ها معمولا برای ورد، پاورپوینت و … استفاده می کنند.
پسوند لوگو برای چاپ
نوع دیگری از فرمت لوگو وجود دارد که به آن وکتور می گویند. این تصاویر با توجه به خط و شکل های متفاوتی مورد طراحی قرار می گیرند. فرق وکتور با رستر این است که در آن به جای پیکسل، مسیرهای دیجیتالی وجود دارد. شما می توانید وکتورها را به اندازه های مورد نظر خود تغییر دهید و هیچ تغییری در کیفیت آن حاصل نمی شود. مهمترین فرمت های این نوع PDF، ESP، AI هستند.
این مقاله را حتما بخوانید: در برندسازی رنگ لوگو از چه قوانینی تبعیت می کند؟!
به دلیل این که فرمت لوگو از نوع وکتور دارای کیفیت خوبی است در نتیجه از آن برای چاپ استفاده می کنند. همچنین شما می توانید وکتور را به فرمت رستر هم تغییر بدهید بنابرین برای استفاده در حالت های دیجیتالی نیز مناسب خواهد بود.
انواع فرمت لوگو
PNG
از PNG می توان برای کاربردهای دیجیتالی استفاده کرد. یکی از ویژگی های این تایپ این است که هنگامی که حجم آن را کاهش دهیم کیفیت تغییر نخواهد کرد. پی ان جی به خوبی می تواند رنگ های زیادی را به نمایش بگذارد. از PNG در سایت ها، شبکه های اجتماعی، فایل های ورد و مکان های دیگری استفاده می کنند.
JPG
این فرمت در میان طراحان استفاده بسیار دارد. حجم فایل های JPG بسیار کم است در نتیجه کیفیت پایین تری نسبت به PNG دارند. این کاهش کیفیت در اثر حذف جزئیات در تصاویر JPG رخ می دهد. با این وجود از این فایل ها در وب استفاده زیادی می شود.
GIF
در لوگوهایی که تنوع رنگی زیادی ندارند می توانید از این فرمت لوگو استفاده کنید. این امر به این علت است که رنگ ها در فرمت GIF محدود هستند. ولی با این حال به دلیل این که گیف ها حجم کمی دارند در نتیجه استفاده زیادی از آن ها می شود. به دلیل وضوح و شفافیت می توان از گیف در تبلیغات متحرک هم استفاده کرد.
SVG
در این فرمت لوگو، از فرمول ریاضی به جای پیکسل استفاده شده است. این فایل ها نیز در حالت وکتور هستند. همین ویژگی باعث شده است که برای چاپ تصاویر مناسب باشند. SVG همچنین در مقایسه با PNG و JPG حجم پایین تری دارد.
برای ساخت این فرمت خاص استفاده از نرم افزار Adobe Illustrator ضرورت دارد. اما شما می توانید از فتوشاپ نیز استفاده کنید. از SVG برای طراحی کارت بیزنس، لباس و برچسب استفاده می کنند.
EPS
این فرمت یکی از بهترین فرمت ها برای چاپ محسوب می شود. علت این امر این است که اگر اندازه عکس تغییر کند کیفیت آن ثابت خواهد ماند. به دلیل همین خصوصیت این فایل ها می توان از آن ها برای چاپ لوگو در اندازه های کوچک و بزرگ استفاده کرد. همچنین در نظر داشته باشید که نمی توانید از EPS در ورد و پاورپوینت استفاده کنید و برای باز کردن آن ها نیاز به کرل دارید.
همین طور که می دانید پی دی اف یک فرمت خاص برای خواندن متن های مختلف است ولی طراحان می توانند از آن برای طراحی لوگو نیز استفاده کنند. این که پی دی اف به صورت وکتور و یا رستر باشد تماما به برنامه ای که تصویر در آن مورد طراحی قرار گرفته است وابسته می باشد. فایل های پی دی اف قابل باز شدن توسط تمامی مرورگرها هستند.
برای طراحی لوگو بهتر است از کدام فرمت استفاده کنیم؟
ساخت لوگو با استفاده از وکتور نتیجه بهتری دارد. این امر به این دلیل است که فایل هایی که از نوع وکتور هستند را به راحتی می توان مورد ویرایش قرار داد. همچنین شما می توانید آن ها را به رستر نیز تبدیل کنید. فرمت هایی هم چون EPS، SVG و AI از نوع لوگو وکتوری هستند در نتیجه برای طراحی لوگو مناسب می باشند. حال اگر لوگوی شما در وب قرار است مورد استفاده قرار گیرد می توانید تنها نسخه PNG و یا JPG را به کارفرما تحویل دهید.
چند نکته درباره فرمت فایل لوگو
فرمت PNG به دلیل این که کیفیت رنگ ها را به خوبی حفظ می کند برای استفاده در طراحی لوگو بسیار مناسب است. شما می توانید از این فرمت برای پاورپویت و خبرنامه استفاده کنید.
این مقاله را حتما بخوانید: یک لوگو حرفه ای چه ویژگی هایی دارد؟!
فرمت PDF در میان فرمت لوگوهای مختلف استفاده راحت تری دارد. علت این امر این است که می توانید به راحتی آن را با هر مرورگری باز کنید. در پایان باید گفت که هر یک از فرمت های گفته شده دارای ویژگی ها و مزایای خاص خود هستند که انتخاب آن ها بستگی به نظر و استفاده ای دارد که قرار است از آن بکنید.
سلام خسته نباشید کدوم فرمت ها برای طراحی لوگو ها بهتر هستند ممنون میشم راهنمایی کنید