بررسی برند و تاریخچه لوگو تویوتا

در سال ۲۰۰۳ تویوتا با سبقت از فورد دومین تولید کننده ی اتومبیل در جهان شد. جایگاه اول از نظر میزان فروش از آن جنرال موتورز است غول خودروسازی ژاپن، اکنون با فروش سالیانه حدود هفت میلیون اتومبیل، ۱۱ درصد بازار جهانی خودرو را در اختیار دارد بخشی از این موفقیت مدیون فعالیت های تبلیغاتی متنوعی است که مخاطبان جوان تر را هدف میگیرد و بخشی مدیون بازسازی مدل های قدیمی مثل خودروی کورولا ( Corolla) است. در طراحی لوگو تویوتا از سبک مونوگرام استفاده شده است و مفاهیمی همچون ظرافت، سادگی و مفاهیمی از زادگاه این برند در آن نهفته است که در ادامه بیشتر درمورد آن صحبت می کنیم.

تویوتا، حافظ محیط زیست

های برید - تویوتا

رمز دیگر موفقیت تویوتا این است که توانست از شرکتی که دنباله روی دیگران بود به شرکت پیشگام این صنعت تبدیل شود به عنوان مثال تویوتا سفیر خودروهای حافظ محیط زیست است. در سال ۱۹۹۷ تویوتا اولین تولید کننده خودرو بود که به تولید و فروش عمده‌ی اتومبیل های «های برید دوگانه سوز Hybrid) دارنده دو سیستم سوخت دست زد در اتومبیل های های برید یک موتور احتراق داخلی با یک موتور الکتریکی ترکیب شده است؛ بنابراین از لحاظ مصرف سوخت و محافظت از محیط زیست در مرتبه ای بالاتر از خودروهای عادی قرار دارد آقای «فوجیو چو» مدیر شرکت تویوتا می گوید «توسعه و گسترش اتومبیل های حافظ محیط زیست در استراتژی رشد آینده ما نقش کلیدی دارد.

خط مشی اصلی شرکت تویوتا

تویوتا، حافظ محیط زیست

زمانی که شرکت ها یک گونه ی جدید کالا یا تکنولوژی ارایه می دهند اغلب دچار این اشتباه می شوند که آن را در انحصار نام تجاری خود نگه می دارند مثلاً شرکت اپل (Apple) را در نظر بگیرید که سعی داشت سیستم عاملش فقط برای استفاده در کامپیوترهای اپل نگه دارد یا سونی که از دادن مجوز استفاده از تکنولوژی بتامکس (Betarmax) به دیگر سازندگان ویدیو اجتناب می کرد کافی است به موفقیت سیستم عامل مایکروسافت یا فرمت وی اچ اس (VHS) ویدیو نگاه کنید تا دریابید که پرطرفدارترین تکنولوژی ها آن هایی هستند که در اختیار شرکت های دیگر هم قرار گرفته اند؛ نه آنهایی که در انحصار یک نام تجاری خاص مانده اند.

 

خوشبختانه تویوتا در برابر خودروهای حافظ محیط زیست (ecocars) رفتار دفاعی در پیش نگرفت در سال ۲۰۰۲ تویوتا با رقیبش نیسان موافقتنامه ای برای تبادل اطلاعات و شراکت در توسعه و پیشرفت و بهینه سازی خودروهای مجهز به تکنولوژی حفاظت از محیط زیست امضا کرد.
این توانایی در آینده نگری در خط مشی تویوتا مشهود است. در واقع تویوتا دیگر صرفا یک سازنده ی قراردادی خودرو نیست و بیشتر به سازمانی شباهت دارد که سعی می کند کیفیت آینده ی رانندگی را تغییر دهد.

TOYOTA، برندی خلاق و تکنولوژیک

برند تویوتا

تویوتا در سال های اخیر به نوآوری هایی دست یافته است؛ به طور مثال خودرویی درست کرده است که خود پارک می باشد. در این خودرو سنسورهای الکترونیکی تعبیه شده است که می تواند بدون برخورد با موانع خیابان به طور اتوماتیک خودرو را به درستی پارک کند در حالی که ساخت اتومبیل های خود پارک و نیز حافظ محیط زیست بخش کوچکی از حرفه ی تویوتا را تشکیل می دهد. مدل های شناخته شده تری مثل کورولا نماد نام تجاری ای می باشد که به آینده چشم دوخته  است.

شرکت تویوتا که در حال حاضر از شرکت فورد سبقت گرفته است. تویوتا می تواند به زودی محبوب ترین نوآوری ابداعاتی مثل ماشین خود پارک یا خودروهای های برید برای این شرکت مقدار زیادی روابط عمومی و اطلاع رسانی ارزشمند و مثبت به همراه آورد و تویوتا را در جایگاه یک نام تجاری آینده نگر قرار داد.

تاریخچه لوگو تویوتا

تویوتا اولین لوگو خود را سال ۱۹۳۷ طراحی نمود و از آن موقع تا کنون ۸ بار این آرم بازطراحی و بهینه شده است. شرکت تویوتا در سال های ابتدایی منسوجات و پارچه تولید می کرد تمرکز بر ریسندگی داشت. این شرکت بالاجبار در شرایط جنگی با چین از طرف دولت موظف به تولید ماشین آلات و خودروهای ارتش شد. جالب است بدانید که نام این برند به زبان ژاپنی یعنی برکت برنج. همچنین نام برند از ۸ حرف تشکیل شده است که از دید فرهنگ ژاپنی عددی پر برکت محسوب می شود.

 

حتما بخوانید: با انواع لوگو و سبک طراحی آرم آشنا شوید؟

 

 

تاریخچه لوگو تویوتا

مفهوم و معنی لوگو تویوتا

معنی لوگو تویوتا

درباره لوگو TOYOTA مفتهیم و معانی مختلفی عناون شده است. طراحی لوگو متشکل از ۳ بیضی است که ساختار نام برند را می توان از آن استخراج نمود. همچنین مفهوم ظرافت و دقت در طراحی را با اشاره به تصویر سوزن نخ کردن می توان با این لوگو در ارتباط دانست. برخی نیز نماد کابو و مرد کلاه به سر را نیز از آن برداشت می کنند چرا که شرکت های خودرو ساز ژاپنی علاقه زیادی به فروش محصولات به غرب و خاصا آمریکا دارند.

نام برند تویوتا در ابتدا به نام موسس آن بود کیچیرو تویودا و پس از آن به تویوتا تغییر پیدا نمود. شهری که موسس شرکت در آن متولد شده بود ناگویا نام دارد به معنی ۸ دایره که نماد این برند نیز میتواند از آن الهام گرفته یاشد.

عوامل موفقیت تویوتا

۱ – تویوتا در سال ۱۹۳۳ به عنوان بخش اتومبیل سازی شرکت سهامی تویودا اتوماتیک لوم ورکز (Toyoda Automatic Loom Works Ltd) آغاز به کار کرد.
۲- در اتومبیل های تویوتا میزان مصرف سوخت نسبت به مسافت پیموده شده کمتر از هر خودروی دیگری است
۳- تویوتا سالیانه بیش از ۵/۵ میلیون خودرو میسازد

بررسی برند و لوگو بربری (Burberry)

بربری (Burberry) نمونه ای اصیل از یک نام تجاری میراث دار است. سال ۱۸۵۶، یعنی زمانی که تامس بربری Thomas Burberry در ” Basing Stoke “انگلیس، یک فروشگاه کوچک لباس دایر نمود کار این برند آغاز شد اما زمانی به عنوان تولید کننده ی پوشاک به شهرت رسید که تامس بربری یک نوع پارچه ی مقاوم جدید به نام گاباردین ابداع نمود که از طرف خانواده ی سلطنتی انگلیس و ارتش مورد توجه قرار گرفت. لوگو بربری کاملا یه نشان لوکس و جایگاه اجتماعی بالا را تداعی می کند.بربری، دارای نشان تایید خاندان سلطنتی

نماد تایید سلطنتی بربری

برای نزدیک به یک قرن دارای عنوان رویال وارنت آو اپونیتمنت  (Royal Warrants of Appointment) (نشان تأیید خاندان سلطنتی) بود و نفرات ارتش بریتانیا در جنگ جهانی اول بالاپوش های ضد آب بربری، از جمله بارانی یا کت سنگر آن را می پوشیدند. کیفیت ضد آب بودن لباس های Burberry زمانی کاملا تأیید شد که در سال ۱۹۱۱ کاپیتان روآلد آموندسن (Roald Amundsen) کاشف نروژی – نخستین کسی که پا به قطب جنوب گذاشت برای سفرهای اکتشافی خود پوشاک بربری را انتخاب کرد.

زمان افول بربری (Burberry)

زمانی که فروشگاه های بزرگ یونیورسال در سال ۱۹۵۵ نام تجاری بربری را خرید، مدت ها بود که بربری میراث کهنی داشت و پارچه ی منحصر به فرد بربری، در سطح بین المللی به فروش میرسید. با گذشت سال ها و دهه ها فروشگاه های یونیورسال، هم در سطح بین المللی گسترش یافت ولی نتوانست برای ارتقاء انگاره ی از مدافتاده و قدیمی بربری کاری انجام دهد.

تولد دوباره نام تجاری بربری

در سال ۱۹۹۷ به گاس(صاحب فروشگاه های یونیورسال) توصیه شده بود که به طور کلی نام تجاری بربری را با قیمتی حدود سیصد میلیون دلار یا کمتر واگذار کند.اَنگ میراث داری برای Burberry به بار سنگینی تبدیل شده بود که آرام آرام این نام تجاری را به سراشیبی سقوط هدایت می کرد بله هنوز بربری یک نام تجاری خوش کیفیت بریتانیایی بود؛ ولی دیگر خشک و حوصله سربر به نظر میرسید تا اینکه رزماری براون (Rose Marie Brown) یک مدیر عامل جدید همه چیز را تغییر داد و به آینده ی بربری، شکل جدیدی بخشید.

صاحب برند بربری

صاحب برند

او به جای اینکه میراث Burberry را انکار کند از آن بهره برداری کرد و برای رسیدن به بخش فروش کالاهای لوکس و آخرین مد مورد استفاده قرار داد. او کمک کرد تا این نام تجاری، در کنار پرادا و لویی ویتان قرار بگیرد کمپین های تبلیغاتی با اهداف درست و دقیق در رسانه های مربوط به مد و به روز کردن طرح لباس ها و استفاده از پارچه ی شطرنجی سنتی بربری، بی درنگ این نام تجاری را مورد توجه افراد معروف به خوش لباسی و طرفداران مد قرار داد افرادی مثل ویکتوریا بکام و کیت ماس.

بربری تبدیل شد به نام تجاری ای که با سالن های مد و شیوه ی زندگی به سبک سریال های لوکس امریکایی ارتباط یافت؛ در حالی که هم چنان میراث کهنه ی انگلیسی خود را حفظ کرده بود و با موفقیت توانست مسیر بازارهای بالاتر را در پیش بگیرد و نامی تجملی شد که همه خواهانش هستند.

در سال ۲۰۰۲ ارزش آن به ۱/۵ میلیارد دلار رسید البته نام های تجاری مد باید برای حفظ جایگاه آرمانی خود به سـختی تلاش کنند ارتباط این برند با هولیگان های (لات ها و اوباش تماشاگر فوتبال] که در سریال شبکه ی تلویزیونی بی بی سی به نام هولیگان های بی بی سی تصویر شده ممکن است در نهایت انگاره ی شیک و آلامد Burberry را در موطنش مخدوش نماید.

با این وجود هنوز محبوبیت این برند در بالکن ها و لژهای ورزشگاه های فوتبال شیک پوشان آلامد را از Burberry دور نکرده است به نظر میرسد که این نام تجاری لااقل در کوتاه مدت، میتواند در هر دو دنیا پیشتازی کند.

امروز پارچه ی شطرنجی بربری که در دهه ی بیست معرفی شد همه جا از برزیل گرفته تا ژاپن شناخته شده است و به صورت علامت در مشخصه ی این نام تجاری درآمده است درست همانگونه که طرح پارچه ی چهارخانه راهی برای یکی کردن و متحد ساختن طایفه ی اسکاتلندیها است. طرح معروف پارچه بربری هم شیوه ی مفیدی برای یکی ساختن هویت نام تجاری اش است و برای طرفداران قومیت گرای، هم راهی است که وفاداری خود را به امروزی ترین نام تجاری میراث دار نشان دهند خواه روی بالکن های ورزشگاه های فوتبال باشد یا در قایق های تفریحیشان

تاریخچه لوگو بربری (Burberry)

تاریخچه طراحی لوگو بربری

لوگو بربری، شامل شوالیه ای است سوار بر اسبی شاخ دار که پرچمی با واژه «Prorsum» روی آن نوشته شده، حمل می کند. «Prorsum» به معنی حرکت به جلوست. زره‌ای که این شوالیه پوشیده، بیانگر همان بارانی‌هایی ست که نام تجاری بربری برای حفاظت در برابر باران با پارچه ای ویژه تولید نمود و شناخته شد.

در سال ۲۰۱۸ پیکتوگرام  این برند کنار گذاشته شد که نوید دورانی جدید، جذاب و مدرن را می داد. پیتر سویل، در طراحی لوگو جدید بربری، شوالیه سوارکاری کلاسیک خود را کنار گذاشت و تایپوگرافی را با فونت پررنگ‌تر و مدرن‌تر بازطراحی نمود. در لوگوی جدید و جسورانه بربری، یک متن LONDON ENGLAND را با خود همراه کرده است. تایپوگرافی این برند سن سریف شد که مفهوم مدرن بودن و استراتژی مینیمالیسم را بیش از پیش در هویت سازمانی نشان می دهد و همچنین رنگ لوگو مشکی جایگاه اجتماعی مستحکم این برند را نمایان می کند.

لوگو بربری

لوگو جدید بربری

لوگو جدید بربری

آن تصویری که به عنوان نماد جاساز شده در محصولات این نام تجاری به چشم می خورد و حتی می توان گفت از لوگو بربری، قوی تر در اذهان مانده است طرح شطرنجی است که در سال ۱۹۲۰ ابداع شد و بربری را معروف تر و جذاب تر از قبل نمود.

رموز موفقیت

کیفیت: از پارچه ابداعی توماس بربری بالاپوش های خوش کیفیت و بادوامی تهیه و ارایه شده است.

پشتیبانی و حمایت: این نام تجاری بر پایه ی حمایت خانواده سلطنتی انگلیس، کاشفان و ارتش پا گرفت. امروز این نام تجاری محبوب مانکن ها شخصیت های مشهور و طراحان مد است که به احیای آن کمک زیادیکردند.

هویت بریتانیایی: بربری یکی از معدود نام های تجاری است که توانست یک انگاره ی متفاوت از بریتانیا (انگاره ای که همه چیز از پانک راک گرفته تا دربار سلطنتی) را در خود جای داده است را به شکل یک مظهر موفق و متمرکز نام تجاری اش جهت بدهد.

تاریخچه برند و لوگو زارا (ZARA)

آمانسیو اورتگا (Amancio Ortega) موسس برند زارا (ZARA) شاید معروفترین مرد دنیای مد نباشد ممکن است به اندازه ی کلوین کلاین, تامی هیلفیگر, ژان پل گوتیه (Jean Paul Gaultier) یا دولچه و گابانا شناخته شده نباشد؛ ولی خیلی خیلی از آنها پولدارتر است. در واقع او تنها بعد از برنار آرنو، رئیس مجموعه ی لویی ویتان, دومین مرد ثروتمند دنیای مد است. این مولتی میلیاردر که بیشتر اسمش در بالاهای لیست ثروتمندان مجله فوربس (Forbes) می آید،ثروتمندترین مرد اسپانیا است. لوگو زارا از نوع لوگوتایپ و بیان گر جایگاه اجتماعی بالا و همچنین مفهوم ظرافت را با خود حمل می کند.

موسس زارا

موسس زارا

اورتگا موسس نام تجاری

اورتگا که بیش از نه میلیارد دلار ثروت دارد رئیس شرکت ایندیتکس (Inditex) شرکت مادر فروشگاه های زنجیره ای مد لباس زارا است که قسمت اعظم سود شرکت از آنجا تامین می شود. اورتگا یک کارآفرین پر زرق و برق و متظاهر نیست او تاحدی که میتوانید تصور کنید با ریچارد برانسون موسس برند ویرجین (virgin) متفاوت است هیچ وقت مصاحبه نمیکند و از اینکه از او عکس بگیرند نفرت دارد همین گرایش بدبینانه نسبت به اطلاع رسانی و روابط عمومی در خود زارا (ZARA) مشاهده می شود.

این مقاله را حتما بخوانید: لویی ویتون، یزرگترین نام تجاری تجملی دنیا

دفتر مرکزی آن در مادرید یا بارسلون قرار ندارد؛ بلکه در بندر «آرتیخو لا کورنا» مخفی شده است. زارا در بیرون از اسپانیا هم هیچ دفتر اطلاع رسانی ندارد و دفتری هم که در آرتیخو لاکورنا دارد، چندان مشتاق نشر اطلاعات نیست برخلاف نام های دیگر مد، برند زارا نمونه ی لباس هایش را برای جلسه ی عکاسی مجله های مد نمی فرستد و هزینه ی ناچیزی به تبلیغات اختصاص داده است.

در سال ۲۰۰۲ بودجه ی تبلیغاتی شرکت کمتر از یک درصد کل هزینه های شرکت بود و با این وجود، زارا (ZARA) به گونه ای باورنکردنی محبوب و پرطرفدار است. از آغاز معرفی اش در سال ۱۹۷۵ تا موقعیت فعلی که فروشگاه هایش در سراسر دنیا دیده می شود نام تجاری زارا, توسط توصیه های کلامی و دهان به دهان گسترش یافته است.

توزیع و تنوع سریع، برگ برنده

رمز آن این است که لباس های نمایش های مد را برای عموم مردم قابل خرید میکند. زارا با الهام گیری نه کپی برداری از مارک هایی مثل پرادا, کریستین دیور و ارسال هر چه سریع تر آنها به بازار عمل می کند. زارا به واسطه ی، سرعت به موفقیت رسیده است. زارا بیشتر کالاهایش را چه از نظر تدارک اولیه، چه دوخت، در کارخانه های داخلی خودش تهیه می کند به همین سبب سرعتش در رساندن کالا به بازار بسیار سریعتر از رقبایی چون گپ و  H&M است.

فروشگاه های زارا

کالاهای جدید به فاصله چند روز و نه مطابق معمول دیگر جاها یک بار در هر فصل به فروشگاه ها میرسند و زارا سالانه یازده هزار مدل مختلف پوشاک تولید می کند. این امر نه تنها ZARA را به روزترین فروشگاه لباس کرده است بلکه باعث شده است که مشتریان هم بیشتر به فروشگاه ها سر بزنند؛ تا مدل های جدید را از دست ندهند این گردش مداوم و سریع کالا به مذاق سردمداران مد هم خوش می آید.

معاون سردبیر مجله ی وگ (Vouge) انگلیس اعتراف کرده است که ۷۰ درصد لباس هایش را از ZARA تهیه می کند این فرمول تغییر سریع مدل، عامل سوخت رسانی به موتور شرکتی است که با رشد سریع می خواهد از بازار اروپا که در تسخیرش است باز هم فراتر برود. شرکت زارا با موفقیت ثابت کرده است که می توان با اتکا به خود کالا نه تبلیغات آن، یک نام تجاری جهانی ساخت.

برخی عوامل دیگر موفقیت ZARA را عبارت است از :

بازاریابی محدود

برخی نام های تجاری از قبیل گوچی و رولکس به منظور افزایش تقاضا پخش و توزیع خود را محدود می کنند, زارا فعالیت های بازاریابی اش را محدود می کند و خود را از دسترس رسانه ها دور نگه میدارد. پس اطلاع رسانی از طریق شایعات و کلام دهانی در نهایت، خلا اطلاعات را پر کند. حتی فروشگاه های جدید آن تا روز بازگشایی کاملاً پشت قاب های چوبی مخفی می ماند.

بازگشت مشتری

در فروشگاه های معمولی لباس در اسپانیا انتظار می رود سالانه سه بار از آنجا دیدن کند ولی در مورد زارا، هر مشتری سالانه هفده بار از کلکسیون همیشه متغیر زارا دیدن می کنند

پاسخگویی

زارا در پاسخگویی به رفتار مشتری سریع عمل می کند اگر یک مدل در طول یک هفته فروش خوبی نداشت به سرعت جمع آوری و با یک مدل جدید تعویض می شود.

قیمت

زارا از لباس های سطح بالای مد الگوبرداری می کند؛ ولی آنها را با قیمت مناسب بیرون می دهد فعالیت بازاریابی پایین و تبلیغات حداقل، کمک کی کند که قیمت ها پایین بماند.

کنترل

از آنجایی که زارا اکثر کالاهایش را در کارخانه های خودش تولید می کند از شر واسطه ها راحت است و میتواند کنترل بیشتری روی همه ی مراحل داشته باشد بنابراین کالاهایش سریعتر از رقبا به فروشگاهها میرسد.

 

طراحی لوگو برند زارا

تاریخچه طراحی لوگو زارا

تاریخچه طراحی لوگو زارا (ZARA)

لوگو ZARA در سال ۱۹۷۵ به صورت ساده و ابتدایی ساخته شد. طراحی لوگو زارا با حروف اصلی آن و به صورت capital(حروف انگلیسی بزرگ) و با رنگ سیاه اجرا شد. برند زارا تصویر خاصی (پیکتوگرام) ندارد و صرفا با ساختار نوشتاری ZARA طراحی شده است. در سال ۲۰۱۱ لوگوی جدید این برند موفق مد و لباس بازطراحی شد. اما لوگوی جدید ZARA تفاوت خاص و بنیادینی نداشت و فقط فاصله میان حروف نوشتاری کمتر شد.

پس از ۸ سال یعنی در سال ۲۰۱۹ لوگو زارا باز دستخوش تغییراتی قرار گرفت که جنجال هایی را بر سر این تغییر نه چندان عمیق به همراه داشت. در لوگو ZARA جدید فاصله حروف از بین رفته و حروف به هم چسبیده شده بود.

 

دانلود فایل وکتور لوگو زارا 

 

دانلود فایل png لوگو زارا 

 

تاریخچه لوگو استقلال

مطمئنا یکی از پرطرف دارترین رشته های ورزشی در تمام جهان فوتبال است. علاوه بر رقابتی که بین تیم های ورزشی وجود دارد، حس و حال تماشاگران هم همیشه با هیجان زیادی همراه است. در این مطلب قصد داریم تا درباره لوگو یکی از مشهورترین تیم های ایران یعنی لوگو استقلال صحبت کنیم، پس با ما همراه باشید.

طرفداران تیم های ورزشی برای اینکه بتوانند عشق و علاقه خود را به تیم خود نشان دهند، می توانند از لوگو ویژه تیم استفاده کرده و آن را روی وسایل مختلفی حک کنند. برای مثال حک کردن طرح لوگو روی ماگ، لباس و … از جمله روش هایی است که می تواند توجه طرفدار را نشان دهد.

 

دانلود فایل لوگو استقلال

 

معرفی برند استقلال

برند استقلال

مطمئنا هر طرفداری علاقه دارد تا از نحوه شکل گیری برند تیم خود با خبر شود. این قضیه کمک می کند تا درک بهتری نسبت به شکل گیری لوگو داشته باشد. شاید برای شما جالب باشد که بدانید این باشگاه در ابتدا فقط یک کلوب ورزشی برای دوچرخه سواری بوده است.

در انتهای جنگ جهانی دوم بود که عده ای از ورزشکاران مشهور کشور تصمیم گرفتند تا وضعیت دوچرخه سواری در ایران را بهبود بخشند. به همین دلیل در سال ۱۳۲۴ بود که کلوب دوچرخه سواران ایجاد شد.

یکی از اشخاصی که برای این باشگاه زحمات زیادی کشیده است، پرویز خسروانی نام دارد که به خاطر تلاش های این فرد بعد از چهار سال کلوب به باشگاه ورزشی تبدیل شده است. در این زمان ورزش های مختلفی در آن انجام می شده و فوتبال یکی از آن ها بوده است. تیم استقلال در ابتدای کار از ترکیب شدن تیم های دیگر به نام های نادر و شهاب ایجاد شد و نامی که برای آن انتخاب کردند، تیم فوتبال دوچرخه سواران بوده است.

تیم مورد نظر تا سال ۱۳۲۸ همچنان با این نام به کار خود ادامه داده و در بازی های مختلفی شرکت کرده است، تا اینکه پرویز خسروانی مالکیت باشگاه را به عهده گرفته و اسم تیم به تاج تغییر کرده است.

در سال ۱۳۵۷ بود که اسم تیم ورزشی به استقلال تغییر یافت. از جمله افتخارات این باشگاه می توان به قهرمانی و نائب قهرمانی در رقابت های آسیا اشاره کرد. تیم فوتبال استقلال همچنین یکی از تیم های پرافتخار در ایران به شمار می رود.

اولین لوگو استقلال

هنگامی که برای نخستین بار کلوب ورزشی تاسیس شد، آرمی را هم برای تیم استقلال در نظر گرفتند. به دلیل اینکه اصلیت کلوب بر دوچرخه سواری بنا شده بود، در نتیجه لوگو استقلال تصویری از یک دوچرخه سوار درون قاب بود و تاریخ احداث کلوب هم زیر آن نقش بسته بود. آرم مورد نظر تا زمانی که مالکیت باشگاه تغییر یافت، روی لباس های ورزشکاران استفاده می شده است.

تکامل لوگو استقلال

تاریخچه لوگو استقلال

تاریخچه لوگو استقلال

آرم استقلال فقط شش بار از زمان تاسیس این باشگاه تغییر کرده است. بعد از اولین لوگو استقلال چند سال بعد با عوض شدن اسم باشگاه به تاج از تصویر یک تاج برای آرم جدید استفاده کردند. چهار حلقه المپیک هم در اطراف تاج قرار داشته است.

در این لوگو حرف های تا و ج در حلقه های اطراف بوده اند و در پایین آن ها تاج به لاتین نوشته قرار گرفته است. در واقع علاوه بر اینکه این حلقه ها یادآور المپیک هستند، نشان گر چرخ های دوچرخه هم بوده اند.

در طی جریانات سیاسی و در پی رخ دادن انقلاب اسلامی ایران زمزمه هایی در خصوص انحلال باشگاه به گوش می رسد، ولی با تلاش بازیکنان، باشگاه به کار خود ادامه می دهد، اما لازم بود تا لوگویی که طرح تاج سلطنتی روی آن قرار داشت، تغییر کند.

ساختار لوگو بعد از انقلاب

بنابرین بنابر نیاز آرمی جدید برای تیم استقلال شکل گرفت. در این لوگو از رنگ های آبی و سفید استفاده شد. طرح لوگو پنج ضلعی به رنگ های آبی و سفید بود که شبیه به یک توپ چهل تکه بودند که همراه با نام باشگاه داخل یک دایره قرار داشتند.

این دایره داخل بال های یک پرنده آبی رنگ طراحی شد. بنظر می رسد که پرنده مورد نظر نماینگر آزادی است و همین طور شکل پرهای آن تداعی گر نماد الله در پرچم کشور است.

این مقاله را حتما بخوانید: تاریخچه لوگو پرسپولیس

تا سال ۱۳۷۰ از آرم مورد نظر برای لباس و همین طور پرچم این باشگاه استفاده می کرده اند. بعد از مدتی دوباره لوگو دست خوش تغییراتی شد و این بار از نمادی ویژه تر برای برند استقلال استفاده کردند. در این لوگو جدید دایره ای با کادر آبی رنگ وجود داشته است.

در داخل دایره ۳ حلقه به رنگ های سفید و آبی روشن قرار داشته است که یکی از آن ها شبیه به جقه بوده است.

همان طور که احتمالا به آن توجه کرده اید، همچنان می توانید شاهد چرخ های دوچرخه در این لوگو باشید. این طرح ساده معانی زیادی را در خود گنجانده است. از لوگو جدید استقلال در کلیه پارامترهایی که مربوط به باشگاه بودند استفاده شد. با این حال این باشگاه دوباره تصمیم گرفت تا آرمی جدید را طراحی کند.

اما آرم جدید به شکل بسیار عجیبی طراحی شده بود! در این آرم یک دلفین در بیرون از آب در حال شوت کردن یک توپ فوتبال بوده است. لوگو جدید به دلیل بی مفهومی دوباره تغییر کرد و از آرم قبلی با اندکی تغییرات استفاده شد.

در این لوگو اسم باشگاه به صورت فارسی و لاتین و همین طور زمان احداث آن داخل حلقه قرار گرفت. علاوه بر این ۲ ستاره طلایی هم در بالای حلقه قرار داده شد و این لوگو همانی است که هم اکنون برای باشگاه استقلال استفاده می شود.

مفهوم آرم استقلال

پرچم تیم استقلال

آرمی که برای برند استقلال طراحی شده است، حاوی معانی مختلفی است و حتی انتخاب رنگ ها با ظرافت صورت گرفته است. در توصیف این آرم می توان گفت که نشانی از گذشته و امیدی به آینده در آن دیده می شود.

حلقه ای که شبیه به جقه طراحی شده نشان دهنده هنر اصیل ایرانی است. همین طور می تواند بیانگر توپی باشد که با انرژی زیادی در میان حلقه ها وارد شده است. این حلقه ها پیروزی را به نمایش می گذارند.

 

فونت لوگو استقلال

فونتی که در لوگو استقلال به کار رفته است، با سایر بخش های لوگو تناسب دارد. این فونت در حالت فانتزی است و شکستگی در آن وجود ندارد. همین قضیه باعث می شود تا حس صمیمیت و یگانگی به مخاطب تلقین شود. با این حال باید گفت که فونتی که برای اسم لاتین باشگاه استفاده شده است مقداری حالت رسمی تر دارد و باعث شده تا جنبه احساسی طراحی متوازن شود.

بررسی رنگ در آرم استقلال

از همان ابتدای کار رنگ آبی و سفید در آرم های این باشگاه دیده می شده است. البته پشت این انتخاب دلیل مهمی وجود داشته است که در ادامه به شرح آن می پردازیم:

آبی: در حوزه روانشناسی این رنگ نشانی از امنیت و دوستی دارد. طراح با استفاده از رنگ آبی می کوشد تا حس های مورد نظر را در مخاطب ایجاد کند. اما باید توجه داشته باشید که هر طیف رنگی آبی معنی به خصوصی دارد.

این مقاله را حتما بخوانید: بررسی تاریخچه لوگو تلگرام 

چنانچه از آبی فیروزه ای استفاده کنید، نشان دهنده جوانی خواهد بود. این رنگ را می توانید در حلقه استقلال شاهد باشید. همین طور آبی فیروزه ای می تواند تداعی کننده نشان سلطنتی هم باشد.

سفید: سفید مظهر پاکی است و نشان دهنده خلوص نیت است.

طلایی: این رنگ نشانی از اشرافیت در خود دارد. می توان گفت که رنگ مورد نظر در لوگو استقلال نشان دهنده موفقیت های این تیم است.

سخن پایانی

در میان انواع لوگو و سبک طراحی نماد استقلال از نوع انتزاعی است. این نوع آرم ها در عین پیچیدگی ساده هستند. برای طراحی لوگو انتزاعی از رنگ و شکل های هندسی استفاده می کنند. برای درک مفهوم این نوع آرم ها باید اندکی تامل کنید تا بتوانید از خلال طرح به معنی آن پی ببرید.

اگر به تاریخچه نماد بصری استقلال توجه کنیم، متوجه می شویم که این نماد در طول زمان به تکامل خود رسیده است و هم اکنون شاهد بهترین ورژن آن هستیم.

 

دانلود فایل png لوگو استقلال

 

.

مروری برتاریخچه لوگو آدیداس

از سال ۱۹۲۸ ورزشکاران در مسابقات المپیک کفش های آدیداس را به پا می کردند و به آن عشق می ورزیدند. در این مقاله می خواهیم بخشی از داستان دومین برند صنعت لوازم ورزشی و تاریخچه لوگو آدیداس را با هم بررسی نماییم.

همان طور که می دانید برند آدیداس یکی از کسب و کارهای معروف در زمینه لباس های ورزشی است. در واقع انتخاب اسم برند برگرفته از صاحب شرکت یعنی فردی به نام آدولف داسلر است. شرکت مورد نظر در واقع یک شرکت آلمانی است. البته عده ای هم تصور می کنند که اسم برند از جمله All Day I Dream About Sport الهام گرفته شده است.

همان طور که می دانید این برند علاوه بر لباس های ورزشی در زمینه های دیگری مانند کفش، لوازم لوکس، ساعت، تجهیزات ورزشی، اجناس مراقبت های شخصی و عینک های آفتابی هم فعالیت دارد.

برند آدیداس فعالیت خود را گسترده کرده و هم اکنون مسئولیت شرکت هایی دیگری مانند ” لوازم گلف تیلور مید” و شرکت ریباک را هم به دست گرفته است. به این صورت این کسب و کار توانسته تا لباس های وزشکاران مختلفی را تهیه کند و در اختیار آن ها قرار دهد.

داستان برند آدیداس

حتما کنجکاو هستید که بدانید آدیداس چگونه شکل گرفت و چه مسیری را طی کرده است. یکی از نکات جالبی که باعث شهرت این برند شد ورزشکاری به نام جسی اونز بود که شرکت موفق شد او را به پوشیدن این کفش مجاب کند.

موسس شرکت که در آن زمان فردی ناشناخته در این صنعت بوده است، راهی دهکده المپیک می شود و سپس ورزشکار المپیک یعنی اونز را مجاب می کند تا از کفش های ورزشی او استفاده کند. اونز همراه با این کفش ها در مسابقات شرکت کرده و موفق به کسب چهار مدال المپیک می شود.

آدولف داستلر موسس آدیداس

آدولف داستلر موسس آدیداس

هنگامی که رقابت ها به پایان می رسد، اونز یکی از دلایلی که باعث این موفقیت شده است، را کفش های این برند معرفی می کند. همین مورد باعث شده تا این برند در میان جهانیان مشهور شود و توجه بقیه به آن جلب گردد.

با این حال این موفقیت عمر چندان درازی نداشت. صاحبان شرکتی که این برند را ایجاد کردند دو برادر بودند که بعد از چند سال بین آن ها مشکلات و اختلاف هایی به وجود آمد که باعث جدایی آن ها از یکدیگر شد. این دو برادر آدولف و رادولف بودند.

بعد از این ماجرا رادولف برند دیگری به اسم پوما تاسیس کرد. سپس برند آدیداس هم بعد از اینکه بنیان گذار آن یعنی آدولف فوت کرد، به دست پسر او سپرده شد. اما به دلیل فوت ناگهانی پسر آدولف برند دچار مشکلاتی شد و به ورشکستگی رسید.

بعد از این قضیه فردی دیگر به اسم “برنارد تاپی” برند آدیداس را خریداری کرد، با این حال او هم نتوانست کاری از پیش ببرد. سرانجام شخص دیگری به اسم روبرت دریفوس امتیاز برند را خریداری کرد و موفق شد جان تازه ای به آن ببخشد.

تاریخچۀ لوگو آدیداس

سیر تکامل لوگو آدیداس

سیر تکامل لوگو آدیداس

آرم تجاری همواره بخش مهمی از شرکت و برند شما است. لوگو آدیداس هم یکی از عواملی بوده که باعث شهرت این برند شده است. طراحی این آرم به صورتی است که تشخیص آن برای کودکان هم آسان است که همین امر نقش مهمی در موفقیت لوگو داشته است.

موسس شرکت در نظر داشته تا بتوانی آرمی را طراحی کند که ورزشکاران با آن ارتباط موثری برقرار کنند. همین طور در حین مسابقات هم به خوبی مشخص باشد. به همین دلیل از سه خط استفاده کرده و آن را بر روی لوازم ورزشی شرکت خود حک کرده است.

از دلایل مهم برای طراحی این نوع لوگو سادگی آن بوده است. در واقع همین ساده بودن لوگو سبب شده تا در نظر بقیه خاص و ویژه باشد. ویژگی لوگوهای ساده این است که به خوبی در ذهن حک می شوند، به همین دلیل است که امروزه هرکسی با دیدن این سه خط به یاد برند آدیداس می افتد.

در واقع این ۳ خط نشان می دهد که بازار تا چه اندازه در دسترس همگان قرار دارد و همچنین کیفیت محصولات بسیار بالا است. جالب است که بدانید از نظر علم پزشکی هم این نوع طراحی هم در تعادل ورزشکاران تاثیر به سزایی دارد. از زمان طراحی این لوگو در حدود ۵۰ سال گذشته است.

 

معنی لوگوی آدیداس

شرکت مورد نظر یکی از شرکت هایی است که اعتبار بسیار خوبی در زمینه عرضه محصولات مختلف دارد و آرم تجاری که برای آن انتخاب شده است بسیار ساده و گویا است. با این حال لوگو آدیداس در طی زمان دچار تغییراتی شده است.

اما در تمامی آرم هایی که از گذشته تا به امروز طراحی شده است، سه خط شرکت ثابت بوده اند. پس می توان گفت که این سادگی باعث شده تا شهرت لوگو در میان همگان افزایش یابد. همان طور که گفتیم به دلیل اینکه طرح لوگو بسیار ساده است به خوبی در ذهن ها نقش می بندد.

آخرین نمادی که برای این لوگو طراحی شده است، شامل این ۳ خط به همراه کلمه آدیداس می شود که طرز قرارگیری آن ها به حالت کوه است. در سبک شناسی انواع لوگو و نماد بصری، آدیداس به سبک پیکتوگرام انتزاعی طراحی شده است.

بخش دیگری از این طرح شامل قله ای می شود که همان سه خط معروف آن را شکل داده اند. همان طور که می دانید، قله نشان دهنده صبر و تلاش زیاد است. کسی که لوگو را طراحی کرده، معتقد بوده است که فقط افراد پر تلاش و کسانی که ذهن متفاوتی دارند، می توانند به اهداف خود دست یابند.

تغییرات دیگری که در آرم آدیداس صورت گرفته است:

آدیداس

لوگوها معمولا در طول زمان دچار تغییرات زیادی می شوند. هنگامی که اولین بار سه خط طراحی شد، بعد از مدتی این سه خط تبدیل به سه برگ شدند. برگ ها در آرم طراحی ساده ای داشتند و هنگامی که کنار هم قرار می گرفتند، شکل همان سه خط اولیه در ذهن مردم شکل می گرفته است.

طراحی سه برگ هنگامی صورت گرفت که کالاهای شرکت در بخش های مختلف دنیا به فروش می رسیده اند، به همین دلیل طراح شرکت قصد داشته تا پیشرفت کار خود را با این سه برگ نشان دهد. در نظر این طراح هر برگ معرفی کننده بخشی از دنیا بوده است.

و این نمادها شامل قاره های آمریکا و اروپا، هرکدام یک برگ و آسیا و آفریقا هم یک برگ می شده است. همچنین سه خط مورد نظر هم از این برگ ها عبور می کرده اند که نشان می دهد این کسب و کار تنوع زیادی دارد. البته این لوگو همچنان در تعدادی از کالاهای برند آدیداس که از نوع کلاسیک هستند استفاده می شود.

نسخه نهایی آرم آدیداس

سرانجام و برای بار سوم آخرین ورژنی که برای این آرم تجاری طراحی شد در معرض دید دنیا قرار گرفت. اما در این مدل جدید یک سری از بخش های قدیمی تغییر کرده است و تغییراتی روی آن صورت گرفته بود. دلیل اینکه تغییرات زیادی در آن صورت نگرفت این بوده است که این برند به خوبی در میان مشتریان جایگاه خود را یافته بود و اگر تغییر زیادی می کرد، می توانست این جایگاه ویژه را از دست بدهد.

هنگامی که لوگوی جدید طراحی شد این کسب و کار در پی بالا بردن کیفیت کالاهای خود بود، به همین دلیل آرم جدیدی که طراحی شده بود، معنی و مفهوم بهتری را از برند آدیداس به مردم انتقال می داد.

در این طرح از یک کوه برای الهام بخشی استفاده شد. طراح لوگو اعتقاد داشته است که طی کردن مسیر و رسیدن به قله کوه از پس هرکسی برنمی آید، در نتیجه این کار تنها برای کسانی میسر است که به طور ویژه ای می اندیشند و بهتر از دیگران تلاش کنند.

پس می توان گفت ورزشکارانی که علاقه به موفقیت و فتح قله را دارند، باید برندی را انتخاب کنند که بتواند شایسته آن ها باشد. در نتیجه طراح لوگو آخرین آرم را طبق این هدف طراحی کرده است.

در پایان می توان گفت که لوگو آدیداس به خوبی انتظار ورزشکاران و کسانی که از محصولات این برند استفاده می کنند را برآورده ساخته است.

وبسایت رسمی شرکت آدیداس : www.adidas.de

 

دانلود فایل png لوگو آدیداس

 

بررسی برند و لوگو ساب وی (Subway)

وقتی فرد دلوکا (Fred DeLuca) نام تجاری ساب وی را پایه گذاری می کرد، کاملا میدانست که چه کار می کند. این جریان در سال های دهه ی هشتاد اتفاق افتاد؛ زمانی که دیگر رستوران های زنجیره ای فست فود (غذای آماده ی فوری) در حال تنوع بخشیدن به منوی (صورت غذا) شان بودند، ساب وی فقط روی یک کالا پایه گذاری شد: ساندویچ! و بازهم به دلیل اینکه ساندویچ هم می تواند انواع متنوع و گوناگونی داشته باشد، او تمرکزش را روی یک نوع ساندویچ، محدود ساخت؛ ساندویچ ساب مارین (Submarine) ساندویچی که با نان باگت دراز درست می شود. تنها تفاوت آنها در مواد اضافی و سس های به کار رفته در آنها بود.

فرد دلوکا ، موسس ساب وی

فرد دلوکا ، موسس برند

تمرکز، برگ برنده ساب وی

این تمرکز محدود بود که به سرعت نام تجاری ساب وی را به یکی از غول های فست فود تبدیل کرد. مک دونالدز، ساب وی را تهدید شماره ی یک خود در بازار انگلیس می داند. ( Subway می خواست شعبه هایش را به دو هزار شعبه در انگلیس افزایش دهد.)

تمرکز محدود در زمینه های بسیاری به نام تجاری کمک کرده است که به طور قطع یکی از آنها، برداشت ذهنی مشتریان از نام تجاری است. اگر یک نام تجاری فقط با یک نوع کالا مرتبط باشد، برداشت ذهنی مخاطب و مشتری از آن شفاف تر خواهد بود.

این مقاله را حتما بخوانید: تیفانی، معتبر ترین برند جواهرآلات جهان

زمانی که مردم به یک رستوران ساب وی قدم می گذارند، می دانند که چه چیزی به آنها عرضه می شود. تمرکز محدود، همچنین به انتخاب اسم برای نام تجاری کمک کرده است. هرگز اهمیت اسم مناسب برای نام تجاری را دست کم نگیرید. ساب وی یک اسم عالی است. زیرا بدون اینکه به روشنی نام کالایش را به زبان بیاورد، آن را پیشنهاد می کند.

ساب وی

ساب وی، برندی سلامت محور

امتیاز دیگر تمرکز محدود، کیفیت است. کارکنان مک دونالدز، ناچارند در منویشان یا هشتاد نوع غذای مختلف از سالادهای مختلف گرفته تا انواع چیزبرگر، سروکار داشته باشند. در subway کارکنان فقط روی تهیه ی یک نوع محصول تمرکز می کنند. بنابراین کسب مهارت در تهیه ی آن یک نوع محصول برای آنها زمان زیادی نمی برد.

امتیاز دیگر این نام تجاری این است که برخلاف بیشتر نام های تجاری دیگر در زمینه ی فست فود، یک غذای ناسالم به نظر نمی آید چون محتویاتش به طور معمول از مواد اولیه ی تازه تهیه می شود. همراه با گسترش بحران اضافه وزن و چاقی در غرب، بدون شک نام های تجاری دیگری چون مک دونالدز، برگرکینگ (Burger King) و مرغ سوخاری کنتاکی (Kentucky) تحت تأثیر قرار خواهند گرفت.

برتری این برند در این است که نکته های مثبت فست فودها، مثل سرعت و راحتی را بدون تصور ذهنی ناسالم بودن، ارایه می دهد. اگر Subway هم چنان به تمرکز خود ادامه دهد، می تواند به یکی از نام های تجاری بزرگ قرن بیست و یکم تبدیل شود.

 

روند تکامل لوگو ساب وی

طراحی لوگو ساب وی از نوع لوگو تایپ محسوب می شود. ساختار آن در آخرین تغییرات به ساده ترین شکل و دوستانه ترین فرم تبدیل شده است.ساختاری قدرتمند، معتبر ولی کاملا دوست داشتنی.

تاریخچه لوگو ساب وی

تاریخچه لوگو ساب وی

 

رمز موفقیت

تمرکز: در زمانی که تهیه کنندگان بزرگ غذاهای آماده، تمرکزشان را گم کرده اند، تمرکز واحد ساب وی روی ساندویچ ساب مارین، آن را یکی از سریع ترین نام های تجاری روبه رشد جهان ساخته است.

اسم گذاری: تمرکز بسته ی ساب وی، در انتخاب اسم برای نام تجاری اش هم به طور کامل مشهود است. اسمی که محصول اصلی مورد ارایه اش را پیشنهاد می کند، بدون اینکه به طور مستقیم آن را به زبان بیاورد. این یک نام ژنریک نیست ولی با ظرافت و باریک بینی به مفهوم نامش دلالت دارد. ساب وی همچنین به برای به خاطر سپردن، نام راحتی است. ساب وی به معنی راهروهای زیرزمینی به ویژه مترو است.

ثبات: این برند بر خلاف بسیاری از رقبای قدیمی ترش، هم در کالایش و هم در سرویس دهی و خدمات، ثبات دارد.

رقبای ناسالم: گرچه این نام تجاری موفق بارها ترس خود را از «بیدار کردن غول خفته» (بزرگترین رقیبش مک دونالدز) بیان کرده است، اما موضوع ناسالم بودن غذای غول همبرگر فروشی ها امک دونالدزا و دیگر شرکتهای فست فود، به ساب وی کمک کرده است تا بتواند لقمه ی خودش را از این بازار برگیرد.

 

سایت اینترنتی: www.subway.com

سال تأسیس: ۱۹۶۵

کشور سازنده: ایالات متحده آمریکا نکته ها:

۱- ساب وی دارای بیش از ۲۰۰۰۰ رستوران در ۷۶ کشور جهان است.

۲- کسب نمایندگی ساب وی، از سوی مجله ی انتروپرنیور (Entropreneur) مقام اول را در بین دوازده مورد مشابه دیگر در شانزده سال گذشته کسب کرده است. (از نظر سرمایه گذاری مناسب کاری)

٣- بسیاری از ساندویچ هایی که در این شرکت ارایه می شود، تنها ۶ گرم یا کمتر چربی دارد.

 

برگرفته از کتاب سلاطین نام های تجاری انتشارات سیته

 

بررسی برند و لوگو hp

هیولت پاکارد، به دلایل زیادی، شناخته شده است. آنچه که این نام را بین مصرف کنندگان مشهور کرده است، چاپگرها و کامپیوترهایش می باشد. ولی در دنیای تجارت، به احتمال زیاد به دلیل گرایش انقلابی اش در مدیریت، شناخته میشود. لوگو hp به عنوان یک مونوگرام بسیار ساده و اثر گذار ساخته شده است.

مدیریت باز، یا «شیوه ی اچ پی» (HP way) که در حال حاضر در شرکت ها اعمال می شود، با مؤسسان آن، بیل هیولت (Bill Hewlett) و دیو پاکارد (Dave Packard) شروع شد؛ البته این شیوه بیشتر تصادفی بود تا از سر تصمیم گیری و برنامه ریزی قبلی.

شرکت hp از کجا شروع شد؟

در حقیقت، زمانی که این دو دانشجوی هم کلاسی دانشگاه استنفورد در سال ۱۹۳۹، شرکتی را در یک گاراژ در کالیفرنیا راه انداختند که کارش، ساخت «نوسانگر» (Oscillator) صدا بود، (دستگاههای الکترونیکی آزمایش صدا که توسط مهندسین صدا به کار می رود.) به تنها چیزی که فکر نمی کردند، تأسیس یک شرکت تجارتی بین المللی بود.

بیل هیولت (Bill Hewlett) و دیو پاکارد (Dave Packard)

بیل هیولت (Bill Hewlett) و دیو پاکارد (Dave Packard)

همان طوری که دیو بعدها گفت: ما فقط فکر می کردیم که یک شغل برای خودمان دست و پا کرده ایم. این. تنها چیزی بود که بهش فکر می کردیم …… ما حتی ذره ای به فکر ساختن یک شرکت بزرگ نبودیم.» آنها هیچ برنامه ریزی تجاری دراز مدتی نداشتند. در واقع آنها نسبت به جنبه ی تجاری کارشان، خیلی بیخیال بودند. آنها اسم شرکتشان را هم با شیر یا خط انتخاب کردند (اگر سکه ی آنها از روی دیگری به زمین می افتاد، امروز روی چاپگرهای لیزری مان، اسم «پکاردهیولت» دیده می شد.

هیولت پاکارد، نام تجاری کارمندمحور

آنها همان گونه که دوست داشتند، شرکت شان را می چرخاندند، بدون اینکه توجه چندانی به تحقیقات و بررسی بازار داشته باشند. تنها عامل ایجاد انگیزه برای آنها، تکنولوژی بود. دیو، یک تکنیک جدید مدیریت درست کرده بود که آن را با نام جالب مدیریت در حال قدم زدن می نامید؛ با همه ی کارمندان یکسان رفتار می شد و یک سیاست «درهای باز» هم تبیین شد.

این مقاله را حتما بخوانید : وال مارت، بزرگ ترین خرده فروشی جهان

این فقط یک عبارت استعاری نبود: واقعا هیچ کدام از دفاتر مدیریت و اجرایی در نداشتند و همه ی کارکنان دیگر هم در کابین های باز کار می کردند. این یک دهه قبل از زمانی است که دفاتر کار باز رواج پیدا کند. کارکنان می توانستند، بدون ترس از تلافی، درباره ی هر مشکلی با تیم مدیریت صحبت کنند. هیولت پاکارد، بی تردید جای عالی ای برای کار کردن بود.

مرتب مهمانی ها و پیک نیک هایی برگزار می شد. همه یکدیگر را با نام کوچک خطاب می کردند و همه ی کارکنان بیمه ی درمانی و یک عیدی کریسمس حسابی داشتند.

تفکر مدیریتی هیولت پاکارد

این شیوه ی بازی دوستانه و شراکتی، باعث کمبود انضباط یا تمرکز، نمیشد. برعکس، همه چیز و همه کس به سوی یک هدف رانده می شدند: ساخت و آفرینش کالاهای پیشرفته ی تکنولوژیکی. در زمانی که اکثر حرفه ها درباره ی «سهم بازار» و «استراتژی شرکتی» حرف می زدند، هیولت پاکارد، روی تصویر گسترده تری متمرکز شده بود.

نگاهی به این یادداشت دیو برای کارکنان اچ پی در سال ۱۹۶۱ بیندازید: «هدف اصلی ما طراحی، بهینه سازی و تولید بهترین کالاها برای پیشبرد علم و رفاه انسان هاست و ما عزم داریم خود را وقف این مأموریت کنیم.»

محیط داخلی شرکت hp

محیط داخلی شرکت hp

این شرکت تقریبا دست تنها، شیوه ی تفکر مدیریتی را تغییر داد؛ خط مشی ای که زمانی به دلیل «خوبی درمان ناپذیرش» مورد نقد قرار می گرفت از طرف ریچارد پاسکال (Richard Pascale) نویسنده و مشاور تجاری. ولی امروز اچ پی ثابت کرده است که مهربانی و نیکی با کارمندان، می تواند به قدرتمندتر شدن شرکت و در نهایت به یک نام تجاری قوی تر بیانجامد.

این مقاله را حتما بخوانید : با مفهوم برند و برندسازی آشنا شوید

مری فرلانگ (Mary Furlong) مؤسس و مدیرعامل «ترد ایج مدیا» (Third Age Media) در شماره ی فوریه ی ۱۹۹۹ نشریه ی «فست کامپانی» (Fast Company) چنین نوشت: «شرکت ها باید بتوانند پس از مرگ رهبرانشان، به زندگی ادامه دهند.»

یکی از بهترین مثال ها در این مورد، شیوه ی اچ پی است: کسانی که برای کار کردن به هیولت پاکارد مراجعه می کنند، می دانند که شیوه ی اچ پی چیست. ممکن است آنها نام مدیر عامل فعلی را ندانند…. ولی اچ پی از این مرحله که فقط آرمان بنیان گذارانش باشد، گذر کرده است تا بتواند یک نام تجاری ماندگار که ارزش ها و نقطه نظرهای خودش را دارد، بیافریند.»

ادغامی موفق

شرکت hp، پس از ادغام موفقش با شرکت «کامپک» (Compaq) در سال ۲۰۰۲، اکنون دارای ۱۵۰۰۰۰ نفر کارمند در بیش از ۱۶۰ کشور است. و ارزش نام تجاری اش به بیست میلیارد دلار می رسد. این تنها نتیجه ی یک بازاریابی هوشمندانه نیست، با این که آن هم عامل مهمی است. کمپین های تبلیغاتی « با حال» جدید شرکت توانسته است بازار مصرف کنندگان جوان تر را هم هدف قرار دهد چیزی که برای نام تجاری ای که روی تکنولوژی دیجیتال سرمایه گذاری می کند، ضرورت دارد.

این مقاله را حتما بخوانید : نام برند باید چه ویژگی هایی داشته باشد

با این حال، این موفقیت ها، هم چنین نتیجه ی فرهنگی است که داخل هیولت پاکارد رواج دارد. «کارلی فیورینا» (Carly Fiorina)، مدیرعامل اچ پی، در یک گردهمایی مدیران در توکیو در اکتبر ۲۰۰۰ چنین گفت: «در اصل، برندینگ قدرتمند، تنها یک پیمان با مشتریان مان، والدین مان، سهامداران مان و جامعه مان نیست و در عین همه ی اینها، یک قول و پیمان با خودمان است … برای به نمایش گذاردن یک چهره ی مثبت و الهام بخش به کارکنان مان در سرتاسر دنیا.»

روند تکامل لوگو hp

روند تکامل طراحی لوگو hp

روند تکامل طراحی لوگو hp

همانطور ملاحظه میفرمایید نماد بصری و یا همان لوگو هیولت پاکارد از ترکیب دو حرف h و p تشکیل شده است. این روش موسوم است به طراحی لوگو به روش مونوگرام. معمولا شرکت های بزرگ و هلدینگ هایی که زیر برندهای متعددی دارند از این استراتژی بهره می برند. همچنین رنگ هویتی هیولت پاکارد، همان آبی تکنولوژی است که موسسان این شرکت به عنوان جوهره اصلی این برند تعیین نموده اند.

رمز موفقیت 

تکنولوژی: تمرکز اچ پی روی تکنولوژی، آینده ی شرکت را مستحکم می کند. کارلی فیورینا می گوید: «اگر به رسته های در حال رشد، چون تصویرپردازی دیجیتال و تفریحات دیجیتال بیندیشید، می بینید که ما چیزهایی برای این ضیافت آورده ایم که هیچ کس دیگر نمی تواند بیاورد».

مدیریت باز: «شیوهی اچ پی» در بین فرهنگ شرکتها، به احتمال زیاد فرهنگی است که شرکت های دیگر بیش از بقیه به آن مراجعه کرده اند. تمرکز این شیوه روی حمایت از کارکنان و گوش دادن به حرف آنها به شیوه ی مدیریت باز است.

خلاصه پرونده

سایت اینترنتی: www.hp.com

سال تأسیس: ۱۹۳۹

کشور سازنده: ایالات متحده ی امریکا

نکته ها:

۱- یکی از اولین مشتریان شرکت hp، استودیوی والت دیزنی بود که هشت نوسانگر صدا برای تست و بهبود یک سیستم صداگذاری جدید برای فیلم «فانتژیا» (Fantasia) خرید.

۲- شرکت hp، سالیانه چهار میلیارد دلار برای تحقیق و پیشرفت کالاهایش و ارایه ی تکنولوژی های جدید، صرف می کند.

٣- اچ پی، خدمات خود را به بیش از یک میلیارد مشتری در بیش از  ۱۶۰ کشور در پنج قاره ی جهان، ارایه میدهد.

 

< بر گرفته از کتاب سلاطین نام های تجاری – انتشارات سیته >

 

تاریخچه برند و لوگو وال مارت

وال مارت (walmart)، فروشگاه های زنجیره ای زیر قیمت امریکایی، یک شرکت موفق است که از در اختیار داشتن یک جایگاه همیشگی در صدر لیست پانصد شرکت برتر مجله ی «فورچون» و درآمد سالیانه ای حدود ۲۵۰ میلیارد دلار لذت می برد. لوگو وال مارت از نوع پیکتوگرام و حمل کننده مفاهیمی همچون کیفیت و گستردگی و وسعت برند است.

سام والتون (Sam Walton)، مؤسس وال مارت در کتابش به نام «ساخت امریکا: داستان من» (۱۹۹۲) شرح می دهد که چگونه بدون هیچ بضاعتی و کاملا فقیرانه در سال ۱۹۴۵ در ایالت آرکانزاس (زمانی که تنها ۲۷ سال داشت. این نام تجاری را پایه گذاری کرد و از آن یک نام تجاری غول آسا ساخت. تعهد به برقراری ارتباط با مشتری، هسته ی مرکزی فلسفه ی کاری او را تشکیل میدهد. قانون هشتم از «قوانین ساخت یک تجارت»سام والتون این است: «بگذارید آنها مشتریان بدانند که برایشان ارزش قائلید.»

سام والتون، موسس وال مارت

سام والتون، موسس شرکت

وال مارت از راه های گوناگون سعی می کرد این قانون را به طور کامل اجرا کند و موفق شده بود که به رغم ابعاد غول آسای سازمان، محیطی دوستانه خانگی و به تمام معنا امریکایی به وجود بیاورد، به علاوه از تکنیک های مختلف روابط بازاریابی استفاده می کرد. برای مثال در هر فروشگاه چند نفر را به عنوان «خوش آمدگو» استخدام می کرد که کار آنها این بود که به خریداران خوش آمد بگویند و به آنها در حمل چرخ خریدشان کمک کنند.

ابعاد، برگ برنده وال مارت

در کنار این عنصر انسانی، تکنولوژی های جدی تر هم به کار گرفته می شد. وال مارت یکی از اولین شرکت هایی بود که برای ثبت و تعقیب رفتار و سلیقه ی خرید مشتریان، در کنار صندوق پرداخت، مانیتورهای مخصوصی نصب کرد. امروز وال مارت در تمام فروشگاه هایش برای سنجش الگوهای مصرف و چگونگی خرید مشتریانش، از نرم افزارهای پیشرفته ی دیتاماینینگ (Datamining) استفاده می کند.

سپس این اطلاعات در اختیار تامین کنندگان و عرضه کنندگان اولیه ی کالاها قرار می گیرد یا توسط خود شرکت، برای تصمیم درباره ی اینکه از چه کالایی باید موجودی بیشتری داشته باشند، به کار گرفته می شود.

این مقاله را حتما بخوانید:‌ با برند لویی ویتون، بزرگترین برند پرستیژ بیشتر آشنا شوید

در هر حال کلید اصلی موفقیت وال مارت، ابعاد آن است حتی دلیل اینکه وال مارت به کمک «خوش آمدگویان» می خواهد خرید را به تجربه ای شخصی و انسانی تبدیل کند، این است که ابعاد فروشگاه هایش به طرز مرعوب کننده ای بزرگ است. آنها نسبت به فروشگاه های رقیب، دو برابر و گاه تا سه برابر، بزرگترند. البته به همین دلیل، وال مارت می تواند خرید اولیه ی خود را هم به صورت فله ای و عمده انجام دهد.

پس می تواند هر قلم جنس را ارزان تر بخرد. ابعاد بزرگ فروشگاه ها، هم چنین به وال مارت امکان میدهد که اجناس «حراج روزانه»اش (everyday low prices) را هم از هر فروشگاه دیگری، ارزان تر ارایه کند.

این ابعاد هنوز هم بزرگتر می شود. هر سال فروشگاه های جدید بزرگ تری ساخته می شود. بعضی از سوپر فروشگاه های وال مارت ۲۰۰ هزار فوت مربع فضا اشغال می کند. با این حال از دهه ی نود یعنی زمانی که شرکت های کوچک تر از وال مارت کم کم از بازار بیرون رانده شدند، بهای خرید و فروش انحصاری و عمده هم رو به افزایش نهاد که این امر در نهایت می تواند برای وال مارت به شکستی در ابعاد بزرگ بینجامد.

فروشگاه های زنجیره ای وال مارت

برخی چالش های walmart

در این بین مشکلات دیگری هم وجود دارد؛ از جمله دعوی حقوقی تبعیض جنسیتی بر علیه شرکت، پیرامون این اتهام که در ساختار سازمانی وال مارت به زنان حقوق و ترفیع کمتری نسبت به مردان، تعلق می گیرد. این بحث های طولانی، حتی بدون در نظر گرفتن نتایج احتمالی بعدی آن، بدون شک به تخریب انگاره ی نام تجاری شرکت منجر خواهد شد.

با همه ی این نکته ها جای تردید نیست که اقتصاد مبتنی بر ابعاد وال مارت تا به حال نتیجه بخش بوده است با اطمینان می توان گفت که کسب سوپرمارکت های زنجیره ای انگلیس به نام اسدا (Asda) در سال ۱۹۹۹، باعث تحکیم جایگاه بین المللی شرکت شده است.

این مقاله را حتما بخوانید: تیفانی، پر افتخارترین برند جواهرآلات جهان

در عین حال، هزینه های پرداختی شرکت برای ارتقاء تکنولوژیکی و استخدام افراد بیشتر برای خوش آمدگویی در مقایسه با رشد میزان فروش آن در طول سال های اخیر، بسیار اندک است. امروز، چه دوست داشته باشیم، چه نه، همیشه فروشگاه های وال مارت با حدود ۳۰۰۰ فروشگاه ارزان فروشی «معروف به جعبه ی بزرگ» (big box)، در چشم انداز حومه شهرها در سراسر آمریکا و هشت کشور دیگر، به چشم می خورد.

رمز موفقیت

ابعاد: فروشگاه های بزرگ مساوی است با تخفیف بیشتر از جانب عرضه کنندگان اولیه ی کالا و مساوی است با قیمت ارایه شده ی پایین تر برای خریداران.

بازاریابی مبتنی بر ارتباط: وال مارت سعی می کند به رغم ابعاد عظیمش، با استفاده از خوش آمد گویان در فروشگاه و تاکتیک های دیگر، به فروشگاههایش عنصر انسانی را بیافزاید.

 

 خلاصه مطالب 

١- سه باور اصلی سام والتون که آنها را در سال ۱۹۶۲ مقررنمود، عبارتست از: احترام به تک تک افراد- سرویس دهی بالا به مشتریان و کوشش برای برتری

۲- مجله ی فورچون در سال ۲۰۰۳، وال مارت را محبوب ترین شرکت امریکا نامید.

۳- در هر هفته، بیش از صد میلیون خریدار به فروشگاه های walmart | در سراسر دنیا، سر می زنند.

 

تکامل لوگو وال مارت

تاریخچه طراحی لوگو وال مارت

تاریخچه لوگو walmart

همان طور که میدانید نام تجاری وال مارت از دو کلمه وال (ابتدای نام موسس شرکت) و مارت (به معنای مرکز حراجی) می باشد. لوگو  از سال ۱۹۶۲ به صورت لوگوتایپ و بدون هیچ نماد تصویری شکل گرفت. سام والتون معتقد بود که نام برند نباید بیش از ۸ کلمه باشد چرا که به یاد سپاری آن برای مشتریان سخت می شود از این رو ایده وال مارکت به وال مارت تبدیل شد.

از سال ۱۹۹۲ تا ۲۰۰۸ نماد تصویری ستاره به لوگوتایپ اضافه شد که آن از ایده موسس شرکت در ارتباط با تخفیف های فصلی این برند شکل گرفت و پس از سال ۲۰۰۸ و با تغییری بنیادین در طراحی لوگو شرکت، نماد تصویری این برند به گل شش برگ تبدیل شد.

 

(بر گرفته از کتاب سلاطین نام های تجاری نوشته مت هیگ. انتشارات سیته)

 

نمونه طراحی لوگو فروشگاهی که توسط شرکت ایده پردازان ساخته شده است:

 

 

بی‌ام‌و (BMW)، نام تجاری متمایز

bmw نام تجاری ای که با موقعیت اجتماعی پیوند دارد، این برند فقط محصولاتش را متمایز نساخته، بلکه مشتریان را هم مشخص و متمایز کرده است. بی‌ام‌و (bmw)یک «نام تجاری شرکتی» است. به عبارت دیگر نام شرکت و نام تجاری آن یکی و همسان است.

برخلاف دیگر سازندگان خودرو – مثل فورد یا فولکس واگن یا تویوتا بی‌ام‌و، پولی برای ساختن نام های تجاری زیرمجموعه صرف نمی کند. بی‌ام‌و، اتومبیلی هم رده ی موندئو (Mondeo) یا فولکس قورباغه ای یا لکسوس (Lexux) ندارد. فقط بی‌ام‌و دارد و این دست کم امکان بالقوه، بیشتری است برای اینکه خریداران متمایز شوند.

درباره برند bmw

شرکت از سال ۱۹۲۳، کارش را به ساخت موتورسیکلت و کامیون تغییر داد و از ۱۹۲۸ ساخت اتومبیل را شروع کرد. در هرصورت تکیه روی کارآیی موتور، هموراه با همان تاکید قبلی، باقی ماند. این موضوع حتی در اسم‌گذاری جدی و صریح بی‌ام‌و مشخص است. این حروف مخفف بی‌ریچ موتورن ورک (Bayerisch Motoren Works) (کارخانه ی موتورسازی باواریا) است.

البته بی‌ام‌و، یک نام تجاری تجملی و گزیده‌گرا است. هرکسی نمی تواند بی‌ام‌و بخرد به شهادت اصل مدیریت نام تجاری‌اش: «نهایت در رانندگی» برای کسانی جذاب است که هیچ چیز درجه ی دومی را قبول ندارند. البته «نهایت»، یک عبارت توصیفی است، نه چیزی که بشود آن را به‌طور قانونی مورد آزمایش قرار داد؛ ولی طنین یک ادعای جسورانه را دارد که این در رابطه با برندینگ، مهم‌ترین چیز است.

این مقاله را حتما بخوانید:‌ با برند لویی ویتون، بزرگترین برند پرستیژ بیشتر آشنا شوید

خطر آبکی شدن برند

چالشی که پیش روی هر نام تجاری شرکتی قرار دارد، این است که برای خود یک هویت هماهنگ حفظ کند. چون هر جهت‌گیری جدیدی با ریسک آبکی شدن جوهره آن نام تجاری همراه است. در مورد بی‌ام‌و، چنین نشده است، چون شرکت، قاطعانه تمرکزش را روی یک مشخصه حفظ کرده است: کارایی موتور. تخصص اولیه ی شرکت، زمانی که در سال ۱۹۱۶ در مونیخ آغاز به کار کرد، ساخت موتور هواپیما بود.  اگر نام های تجاری واقعا بتوانند به انسان ها در متمایز ساختن خودشان کمک کنند، هیچ کدام از نام های تجاری این کار را بهتر از بی‌ام‌و، انجام نداده اند.

شعار تبلیغاتی BMW

شعار تبلیغاتی BMW

 بی ام و، مالک واژه راندن

از آن جا که یک عنصر تصویری تأثیر بیشتری دارد تا گفتار، منطقی است که فرض کنیم نخستین تصمیم یک مدیر بازاریابی باید انتخاب آن عنصر تصویری باشد. اما این طور نیست.این تناقضی است که بسیاری از افراد دنیای بازاریابی را درگیر خود می کند. ایک چکش بصری در ساخت برند تأثیر بسیاری دارد، اما خود این چکش، هدف برنامه ی بازاریابی نیست.

هدفی که برند را از ناکجا، به پرفروش ترین برند خودروی لوکس دنیا تبدیل کرد. اما چه چیزی مفهوم راندن را به ذهن مشتری منتقل کرد؟ ایده بصری بی ام و چه بود؟ این ایده بصری شامل یک زنجیره ای طولانی از آگهی های بازرگانی تلویزیونی بود و افرادی خوشحال را نشان میداد که در جاده های پیچ در پیچ، به راندن بی ام و سرگرم بودند.

این مقاله را حتما بخوانید: تیفانی، پر افتخارترین برند جواهرآلات جهان

شعار «نهایت یک خودرو» یک ایده کلامی بود. اما این ایده بصری بود که مفهوم نهایت یک خودرو  را به ذهن ها فرو می کرد.بدون ایده بصری، این ایده ی کلامی در یک سانحه ی جاده ای نابود میشد. البته «راندن» دهه هاست که مفهوم همیشگی تبلیغات شرکت های خودروسازی بوده؛ مانند کمپین درازمدت «ما هیجان می آفرینیم» شرکت «پونتیاک»، بدون هیچ گونه ایده بصری.

کمپین «نهایت یک خودرو» در سال ۱۹۷۵ کار خود را شروع کرد. در سال ۱۹۹۳، بی ام و به پرفروش ترین برند خودروی لوکس اروپایی در آمریکا تبدیل شد.

چرا واژه های تصویری ماندگارند!

ال ریس در کتاب چکش بصری به این موضوع می پردازد که هر برندی باید مالک واژه ای قابل تصویر در ذهن باشد. در این راستا ایده کلامی برند را به میخ و ایده تصویری برند را به چکش تشبیه می کند. هر چقدر چکش هماهنگ با میخ باشد این میخ قدرتمند تر به ذهن مخاطبان وارد می شود و ماندگار تر است.

مهمترین ابزار شما یک چکش بصری است که وقتی ایده تان را به ذهن مخاطب میخ کردید، دیگر زاید به نظر می رسد.خوب، این طورها هم نیست. سه قانون اصلی تبلیغات عبارت اند از: ۱) تکرار، ۲) تکرار و ۳) تکرار. ب

دین ترتیب، شما نه تنها برای سالها، بلکه تا دهه ها به این چکش نیاز دارید و این نیاز نه تنها در تبلیغات احساس می شود، بلکه در هرچه با وب سایت و کارت ویزیت و گزارشهای سالانه ی خود انجام میدهید نیز حضور دارد.

این مقاله را حتما بخوانید : با مفهوم برند و برندسازی بیشتر آشنا شوید

بسیاری از شعارهای بازاریابی نیز دقیقا به همین دلیل ضعیف از آب درمی آیند. شاید آنها مزیت مهمی را بیان کنند، اما تا وقتی با یک چکش بصری تقویت نشوند، اساسا بی فایده خواهند بود. فردی که می خواهد اتومبیلی بخرد، به دنبال چیست؟ مطمئنا در کنار بسیاری موارد، این ویژگی ها را نیز در نظر می گیرد: قابلیت اطمینان، میزان مناسب مصرف سوخت، ظاهر دوست داشتنی، طراحی داخلی زیبا، گازخور خوب و اندازه ی مناسب. 

نخستین اشتباهی که یک شرکت خودروسازی ممکن است مرتکب آن شود، تبلیغ این ویژگی هاست. شاید بگوید منطقی است و مشتری به دنبال همین ویژگی هاست ، اما اشتباه بزرگی است وقتی همه چیز را با هم تبلیغ می کنید، چیزی در خاطر مخاطب نمی ماند. مهم ترین ویژگی برند را برای تبلیغ انتخاب کنید. ویژگی که با یک چکش بصری تقویت شده باشد.

تاریخچه لوگو بی ام و (bmw)

درباره لوگو بی ام و

جالبه بدونید که شرکت bmw در ابتدا موتور و ملخ هواپیمای نظامی طراحی می کرده و از این رو برخی از سایت ها و منابع مفاهیمی همچون ملخ هواپیما و آسمان را به این لوگو نسبت می دهند اما شرکت قویا این موضوع را رد می کند. طراحی لوگو bmw بر مبنای دو رنگ اصلی ایالت باواریا زادگاه این برند یعنی آبی و سفید تشکیل شده است. البته نا گفته نماند که مفاهیمی همچون جهانی بودن از شکل دایره ای و پویایی برند از فرم چرخشی این لوگو می توان استنباط نمود.

رمز موفقیت

ایجاد تمایز: یک اتومبیل بی‌ام‌و، صاحبش را متمایز می سازد و نشان دهنده ی این است که صاحبش به احتمال زیاد، ثروتمند، جسور، دوستدار هیجان و رقابت و تندرو است و می خواهد «نهایت» را تجربه کند.

تمرکز: بااینکه بی‌ام‌و هم گه‌گاه دچار اشتباه عجیب حرکت به‌سوی بازارهای بالاتر یا پایین‌تر شده است؛ ولی درنهایت توانسته است تمرکز فشرده ای را که برای هر نام تجاری شرکتی لازم است، حفظ کند.

خلاصه ی پرونده

سایت اینترنتی: www.bmw.com

سال تاسیس: ۱۹۱۶

کشور سازنده: آلمان

نکته‌ها:

۱- گروه بی‌ام‌و در حال حاضر ۲۳ کارخانه ی تولید و مونتاژ در هفت کشور دارد.

۲- گروه بی‌ام‌و در سال ۲۰۰۴، به قضاوت نشریه ی ویرتز شافت‌وش Writschaftswosche و گروه مشاورین برنامه‌ریزی ای‌.تی کیرنی (A.T.Kearney)، جایزه ی بهترین نوآوری را کسب نمود.

۳- در سال ۲۰۰۲، گروه بی‌ام‌و، اولین شرکت اروپایی بود که موفق شد جایزه ی (Outstanding Corporate Innovator) (OCI) در ایالات متحده ی امریکا را کسب کند.

بر گرفته از کتاب سلاطین نام های تجاری نوشته مت هیگ. انتشارات سیته

بررسی تاریخچه برند و لوگو لورآل

نام تجاری مثل لورآل، که امروز بیشتر به گسترش و افزایش سرمایه ی موجودش می پردازد، در اصل در قالب یک نام تجاری انقلابی شروع به کار کرد. این نام تجاری توسط یک نفر به وجود آمد، او آقای اوژن شوئلر (Eugene Schueller) یک مهندس شیمی با استعداد مقیم پاریس بود. وی در سال ۱۹۰۷ اولین رنگ موی شیمیایی را ابداع نمود. لوگو لورآل از نوع لوگوتایپ بوده و کاملا یک ژست جایگاه اجتماعی بالا به خود گرفته است.

در سال ۱۹۰۸ با تکیه بر این ابداع، فعالیت تجاری خود را با نام شرکت فرانسوی رنگ موی بی‌ضرر (French Company for inoffensive Hair Dyes) پایه‌گذاری کرد. (سال بعد نام شرکت به لورآل تغییر یافت.)

دو مرحله مهم در زندگی یک برند

نام های تجاری موفق از دو مرحله می گذرند: مرحله ی نوآوری و ابداع و مرحله ی تثبیت و استحکام. یک نام تجاری برای رسیدن به پیشگامی، ابتدا به نوآوری و در مرحله ی بعدی به تثبیت و استحکام نیاز دارد. تقریبا غیرممکن است که یک نام تجاری بتواند تنها با تکیه بر تبلیغات، در یک رسته ی کاری پیشگام شود. نام تجاری باید چیز جدیدی به دنیا ارایه کند؛ چیزی که آن‌قدر قابل توجه باشد که اطلاع‌رسانی، روابط عمومی و توصیه ی کلامی به‌دنبال بیاورد.

برای مثال تیغ های خودتراش ژیلت یا کفی لاستیکی کفش های مخصوص دویدن نایکی را درنظر بگیرید. این نوآوری ها بازار را متحول ساختند و سکوی پرش مناسبی برای نام تجاری‌شان آماده کردند و سپس در مرحله ی بعدی به کمک تبلیغات، دستاوردهای خود را تثبیت کرده و استحکام بخشیده اند.

 بدون نورآوری، چیزی برای تثبیت و استحکام وجود نخواهد داشت.

لورآل در مسیر رشد

ابتدا، شرکت، تک نفره هدایت می شد. اوژن برای درست کردن رنگ مو از خیر خواب شبانه گذشته بود و روزها هم برای فروش محصولات خود به آرایشگاه های پاریس سر می زد. کم‌کم مرحله ی تثبیت شروع شده بود.

این مقاله را حتما بخوانید: کلینکس، اولین نام تجاری دستمال کاغذی

در سال ۱۹۰۹، اوژن موفق شد از یک شرکت حسابداری، وام مختصری بگیرد که با آن توانست هم یک آپارتمان بزرگ‌تر اجاره کند و هم اولین کارمند شرکت را استخدام نماید. او هم‌چنین در یک مجله ی مخصوص آرایشگاه ها، به نام لاکوافور دوپای (LaCoiffure de Paris)، برای محصول خودش شروع به تبلیغات کرد.

اوژن، موسس لورآل

اوژن، موسس لورآل

ایجاد نام های تجاری جدید، الگوی موفق لورآل

در سال ۱۹۳۴ این برند آن قدر بزرگ شده بود که توانست شرکت فرانسوی مونسارون (Monsaron) را بخرد. این موقیت برای اوژن عرصه ی بسیار مناسبی را فراهم کرد تا بتواند دومین نوآوری بزرگ لورآل – اولین شامپوی بدون صابون – را ارایه کند. با این حال او به جای اینکه این کالای جدید را شامپول لورآل بنامد، به آن یک نام تجاری جدیدب خشید: دوپ (Dop).

در سال های بعد خرید شرکت های موجود و به وجود آوردن نام های تجاری جدید در رسته های متفاوت کالا، الگوی کار این برند شد. در دهه ی شصت میلادی، لورآل، شرکت های لانکوم (Lancome) و گارنیه (Garnier) را خرید و شرکت عطر گی لاروش (Guy Laroche Perfumes را به‌وجود آورد. امروزه اکثر نام های تجاری معتبر در صنعت عطرسازی از جمله رالف لارن (Ralph Lauren)، لانکوم و جورجیو آرمانی (Giorgio Armani) به لورآل تعلق دارد. لورآل هم چنین پیشگام بازار مواد آرایشی است و در کنار نام تجاری خود، صاحب نام تجاری می بلین (Maybelline) هم می باشد.

برندهای لورآل

زیربرندهای شرکت لورآل

رقابت برندهای داخلی لورآل با یکدیگر

نکته ی جالب دیگر درمورد لورآل این است که از خورده شدن توسط خودش نمی ترسد. از آنجایی که این شرکت، نام های تجاری بسیاری در بازارهای یکسان یا مشابه دارد، خطر اینکه هرکدام از آن ها فروش دیگری را تحت‌الشعاع قرار دهد یا به اصطلاح توسط دیگری خورده شود، بسیار زیاد است. این برند آن‌قدر برند بزرگی شده است که بزرگترین رقیب خودش است.

این مقاله را حتما بخوانید: با مفهوم SWOT در برندسازی آشنا شوید!!

ولی اوئن جونز می گوید که از روی قصد سعی داشته است که بین تیم های بازاریابی خودش، رقابت و تنش به وجود بیاورد. او در همین رابطه به مجله ی بیزنس و یک می گوید: «من دقیقا می خواستم فضایی سنگین و پرتنش ایجاد کنم.» او به همین منظور یک دفتر مرکزی هم در نیویورک تاسیس می کند؛ یک «قدرت رقیب» که از مقر اصلی شرکت در پاریس مجزاست.

این اقدامات جلوی هرگونه «احساس رضایت از خود» را، حتی در جاهایی که لورآل حاکم مطلق بازار است، می گیرد. بیش از یک دهه است که لورآل نسبت به دیگر رقبایش در مقامی بالاتر قرار دارد. ولی اوئن جونز می گوید که هیچ وقت «راضی نیست» و هیچ‌گاه متقاعد نشده است که شرکتش برنده ی نبرد بازار است. چنین رقابت درونی ای بدون شک، محیطی بسیار خلاق می آفریند.

هویت ملی متفاوت در برندهای متفاوت

رمز موفقیت این برند در جداسازی هویت هر کدام از نام های تجاری‌اش است. مثلا نام تجاری می بلین با اینکه به یک شرکت فرانسوی تعلق دارد ولی مصرف کنندگان خود را دختران جوان و آلامد نیویورکی نشان می دهد. لورآل با داشتن هویت های جداگانه ی متنوع، درون یک شرکت جهانی توانسته است به حق، خود را به عنوان «سازمان ملل زیبایی» بشناساند.

لیندسی اوئن جونز (Lindsay OwenJones) مدیرعامل بریتانیایی لورآل می گوید: «ما آگاهانه تلاش کرده‌ایم که در ریشه های فرهنگی نام های تجاری‌مان، تنوع به وجود بیاوریم.» برای مثال هنگامی که لورآل در سال ۱۹۹۶، شرکت می بلین را به مبلغ ۷۵۸ میلیون دلار خرید، آگاهانه بر اصلیت امریکایی آن تاکید ورزید و زیرمجموعه های جدیدی مثل می بلین میامی چیل (Maybelline Miami Chill) را ارایه داد و در تبلیغات تلویزیونی، به عنوان پس زمینه از منهتن نیویورک استفاده کرد.

این استراتژی کارساز بود. فروش می بلین تا سال ۲۰۰۳ دوبرابر شد و امروزه نسبت به قبل از زمان واگذاری به لورآل، در خارج از امریکا هم نام تجاری بسیار بزرگتری است.

لورآل این موضوع را ثابت کرده است که هویت ملی بخشیدن به نام های تجاری زیرمجموعه‌اش، موفقیت بین‌المللی آن ها را محدود نکرده است. درواقع با اضافه کردن کاراکتر و شخصیت به این زیرمجموعه ها، کارآیی این استراتژی بیشتر هم شده است.

تکامل لوگو لورآل

جایگاه لورآل تنها ارائه ی محصولاتی با مصارف روزمره ی زیبایی نیست؛ بلکه جایگاهی دارد به عنوان ارایه کننده ی محصولاتی که درخور و شایسته ی مصرف کننده است. این مهم به خوبی در فرم و شکل طراحی لوگو نوشتاری این برند مشهود است و جایگاه ویژه محصولات این برند را نشان می دهد.

لوگو لورآل

تاریخچه لوگو لورآل

شعار تبلیغاتی لورآل: «برای اینکه شما شایستگی آن را دارید.» که در آگهی های تلویزیونی از زبان بسیاری از اشخاص مشهور چون بن افلک (Ben Affleck) و جنیفر انیستون (Jennifer Anistone) شنیده شده است، به‌خوبی هویت نام تجاری را آشکار می سازد.

این مقاله را حتما بخوانید: هویت بصری برند چیست و با مهمترین اقلام آن آشنا شوید!!

این شعار مثل خود شرکت، جهانی بودن را با ویژگی های شخصی می آمیزد. مخاطبان این شعار، هم خریداران تک و هم بازارهای عمده هستند؛ چرا که واقعا نمی توان آن دو را از هم جدا کرد. درواقع «فردیت» کلمه ای است که تمام استراتژی لورآل در آن خلاصه می شود. لورآل به این شیوه توانسته است بهترین های هر دو بازار را از آن خود کند.

لورآل دربرابر این وسوسه که تمامی نام های تجاری خود را زیر پرچم لورآل به شکل یک مجموعه ی مشابه ارایه دهد، مقاومت کرده است و توانسته است به هرکدام به‌طور جداگانه قدرت ببخشد.

رسته های اصلی لورآل

لورآل برای اطمینان از اینکه نام های تجاری متنوع‌اش در سایه ی یکدیگر کم‌رنگ و محو نشوند، نه‌تنها روی هویت ملی هرکدام تاکید خاص دارد، بلکه موقعیت خودش را هم پایین آورده و الان تنها بر پنج رسته ی کاری تمرکز دارد: محصولات مراقبت از مو، رنگ مو، لوازم آرایش، عطر و محصولات نگهداری از پوست.

برای اینکه شما شایستگی آن را دارید

جایگاه لورآل تنها ارائه ی محصولاتی با مصارف روزمره ی زیبایی نیست؛ بلکه جایگاهی دارد به عنوان ارایه کننده ی محصولاتی که درخور و شایسته ی مصرف کننده است. شعار تبلیغاتی لورآل: «برای اینکه شما شایستگی آن را دارید.» که در آگهی های تلویزیونی از زبان بسیاری از اشخاص مشهور چون بن افلک (Ben Affleck) و جنیفر انیستون (Jennifer Anistone) شنیده شده است، به‌خوبی هویت نام تجاری را آشکار می سازد.

این شعار مثل خود شرکت، جهانی بودن را با ویژگی های شخصی می آمیزد. مخاطبان این شعار، هم خریداران تک و هم بازارهای عمده هستند؛ چرا که واقعا نمی توان آن دو را از هم جدا کرد. درواقع «فردیت» کلمه ای است که تمام استراتژی لورآل در آن خلاصه می شود. لورآل به این شیوه توانسته است بهترین های هر دو بازار را از آن خود کند.

لورآل دربرابر این وسوسه که تمامی نام های تجاری خود را زیر پرچم لورآل به شکل یک مجموعه ی مشابه ارایه دهد، مقاومت کرده است و توانسته است به هرکدام به‌طور جداگانه قدرت ببخشد.

 

رمز موفقیت

نوآوری: نام های تجاری بزرگ با نوآوری به‌وجود می آیند نه با تبلیغات؛ تبلیغات در مرحله ی دوم قرار دارد.

فردیت: لورآل برای جذب بازارهای متفاوت از نام های متفاوت بهره می گیرد. این نام با دیگر نام های تجاری جهانی که یک تک شمایل «خداگونه» از خود به جهان می نمایانند، متفاوت است. لورآل نیاز ندارد که جهانش را تنها به شکل خودش بیافریند.

شخصیت: بااینکه این برند برای بازارهای متفاوت، نام های تجاری متفاوت دارد، از بزرگ‌نمایی و اغراق در شخصیت منفرد هر کدام از آن ها نمی ترسد. درحالی که به‌طور معمول، نام های تجاری دیگر با گسترش خود، هویت شخصی خویش را پایین می آورند.

تثبیت و استحکام: لورآل فقط به منظور ارایه ی نام های تجاری جدید، آن ها را نمی سازد، بلکه با درنظر گرفتن بازار اختصاصی برای هر کدام، نام تجاری جدید ارایه می دهد یا روی آن ها، بیشتر سرمایه‌گذاری می کند.

ملیت: بسیاری از نام های تجاری از ترس شکست در بازارهای خارجی، روی هویت ملی خود تکیه ی چندانی نمی کنند. لورآل برخلاف آن ها، برای بزرگ جلوه دادن هویت ملی یا محلی هرکدام از نام های تجاری‌اش تلاش می کند؛ تا جایی که در کنار نام تجاری، نام محل مربوط به آن را هم ذکر می کند. مثلا می بلین نیویورک یا لورآل پاریس.

 

خلاصه پرونده

سایت اینترنتی: www.loreal.com

سال تاسیس: ۱۹۰۷

کشور سازنده: فرانسه

نکته ها:

۱- لورآل، نام تجاری پیشگام جهان در صنعت لوازم آرایشی است.

۲- لورآل هر سال بیش از ۳۰۰۰ فرمول جدید در محصولاتش ارایه می دهد.

۳- ۳/۳ درصد فروش سالیانه ی لورآل از لوازم آرایش و نگهداری از پوست به دست می آید.

۴- در هر ثانیه ۸۵ محصول لورال به فروش می رسد.

Call Now Button