تاریخچه برند و لوگو گوچی
هر نام تجاری ای باید نسبت به گرایش های متغیر [جامعه] حساس باشد، ولی وقتی که شما یک نام تجاری مد هستید، بیشتر آسیبپذیر خواهید بود. گوچی، که در سال ۱۹۲۰ توسط گوچیو گوچی (Guccio Gucci) پایهگذاری شد، در اصل یک شرکت سازنده ی زین اسب بود. لوگو گوچی از نوع پیکتوگرام است که مفاهیم همچون جایگاه اجتماعی بالا و ظرافت و دقت را با خود حمل می کند.
با گذشت سال ها به سمت یک نام تجملی گستردهتر گرایش یافت و در دهه ی شصت مورد توجه ثروتمندان نوظهور بینالمللی قرار گرفت. به ویژه کیف دستی های گوچی با دسته ی بامبو، به صورت یک آرایه ی لازم برای آن طبقه درآمد.
بحران در گوچی
با این حال، در دهه ی هشتاد، گوچی داشت کمکم قدیمی و خسته کننده می شد. به علاوه، در آن دوران خانواده ی ایتالیایی صاحب مزون گوجی، در یک سری رسوایی ها و جنگ های خانوادگی و دعوا و مرافعه های جنجالی و حتی یک مورد اتهام به قتل درگیر شده بودند.
این مقاله را حتما بخوانید: با برند لویی ویتون، بزرگترین برند پرستیژ بیشتر آشنا شوید
گرچه تمام این ها، مقاله ها و نوشته های منفی زیادی در پی داشت، ولی مشکل واقعی از نقطه نظر برندینگ این بود که شرکت بیش از حد تنوع و گوناگونی پیدا کره بود. نام تجاری ای که یک زمان انحصاری شمرده می شد، در دهه ی نود امتیاز و لیسانس بیش از ۲۲۰۰۰ کالای گوناگون را دراختیار داشت. نام گوچی آنقدر پراکنده و ضعیف شده بود که معنای اولیه ی خود را از دست داده بود.
تحولی دوباره در گوچی
درعین حال، سال ۱۹۹۰، همان سالی بود که تام فورد (Tom Ford) طراح مد تگزاسیالاصل، به عنوان طراح پوشاک زنانه، به شرکت پیوست. چهار سال بعد، دومینیکو د سول (Dominico De Sole) مدیر اجرایی گروه گوچی شد. این دو انتصاب، سبب احیای نام تجاری گوچی در دهه ی نود میلادی بود.
تام فورد با طراحی لباس های بدننماتر که با کفش های خیلی پاشنه بلند پوشیده می شدند و همینطور با تغییر فروشگاه های تیره و تاریک و از مدافتاده ی گوچی به محیط هایی پرنور و باز و مدرن با دکورهایی از جنس فلز کرم، ایماژ و انگاره ی گوچی را به کلی دگرگون کرد.
همزمان د سول با محدود ساختن پخش و منحصر ساختن آن به بوتیک های گوچی و فروشگاه های طبقاتی خیلی خاص و برگزیده، دوباره ویژگی انحصاری بودن را به نام تجاری گوچی، برگرداند.
این مقاله را حتما بخوانید: کلینکس، اولین نام تجاری دستمال کاغذی
این دو به همراه هم، تمرکز نام تجاری را به کالاهی چرمی اولیه بازگرداندند و از طریق کمپین های تبلیغاتی برانگیزاننده، نام تجاری گوچی را دوباره پرنفوذ ساختند.
به دلیل تمرکز و انحصار احیا شده ی گوچی، امروز ارزش نام تجاری آن، سر به میلیاردها می زند و گروه گوچی تا جایی بالا رفته است که یکی از بزرگترین شرکت های لوکس و تجملی در جهان محسوب می شود.
لوگو و هویت بصری گوچی
بی شک طراحی لوگو گوچی یکی از آشناترین نمادهای بصری در صنعت مد و لباس است. این لوگو شامل یک مونوگرام متشکل از دو حرف G تنیده شده در هم با الهام از نام موسس این نام تجاری یعنی گوچیو گوچی طراحی شده است و تایپوگرافی سریف آن قدرت و اعتبار این برند را چند برابر نموده است.
با نگاهی عمیق تر به نمادهای استفاده شده در برندهای جهانی صنعت مد و لباس، بکارگیری سبک مونوگرام در طراحی و ایجاد تقارن در آن روش مرسوم بحساب می آید.
اما آنچه گوچی را کمی متمایز تر کرده و ارتباط احساسی قویتری با مخاطبین ایجاد می کند قطعا ریبون های سبز و قرمز این برند ایتالیایی است.
این دو رنگ مکمل در کنار هم، تمایزی جاساز شده را در محصولات این شرکت ایجاد کرده است به گونه ای که حتی در صورت نبود لوگو و لوگوتایپ این شرکت از فاصله ای دور محصولات این برند قابل شناسایی است و این یعنی سرمایه ای گرانبها.
این مقاله را حتما بخوانید : با مفهوم برند و برندسازی بیشتر آشنا شوید
رمز موفقیت گوچی
پخش محدود: گوچی هم مثل رولکس و هارلی دیویدسون، بهمنظور افزایش ارزش، پخش و توزیع کالاهایش را محدود ساخته است.
نفوذ: گوچی توانست از طریق بازسازی فروشگاههایش، طراحی لباس های سکسیتر و تجملیتر و فریبندهتر و کمپین های برانگیزاننده ی تبلیغاتی، نفوذ خود در دنیای مد را دوباره به دست آورد.
تمرکز: گستره ی رو به افزایش کالاهای گوچکی در قدیم، امروز ساده و محدود شده است تا بتواند به نام تجاریاش یک نقطه ی تمرکز جدید بدهد.
خلاصه ی پرونده
سایت اینترنتی: www.gucci.com
سال تاسیس: ۹۲۰
کشور سازنده: ایتالیا
نکتهها:
۱- گوچی یکی از مطرحترین ارایه ی دهندگان کالاهای تجملی شخصی است.
۲- در سال ۲۰۰۳، گوچی ۵/۱ میلیارد یورو درآمد داشت.
۳- شرکت تمام کالاهایش را در ایتالیا تهیه و تولید می کند.
برگرفته از کتاب سلاطین نام های تجاری انتشارات سیته
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.