همه چیز درباره نام تجاری تیفانی، معتبرترین برند جواهرآلات جهان
تیفانی اند کو (Tiffany & Co)عرضه کنندهی نیویورکی کالاهای تجملی و لوکس، یکی از خاصترین نامهای تجاری دنیاست. برای اینکه بدانیم چگونه نام تجاری تیفانی به چنین اسطورهای تبدیل شد، باید به چندین نکتهی مهم پیرامون آن، دقت کنیم. پس با این مقاله که در تحریریه ایده پردازان نوشته شده است همراه باشید:
نیویورک زادگاه این برند
محل استقرار تیفانی اند کو، از آغاز کارش در سال ۱۸۳۷، شهر نیویورک بوده است. بااینکه امروز بیش از صد فروشگاه و بوتیک تیفانی اند کو در سراسر جهان وجود دارد، ولی هنوز به شدت با زادگاه اصلیاش نیویورک پیوند دارد.
هویت بصری متمایز
جعبهی آبی رنگ این برند، یک طراحی کلاسیک است. رنگ آبی ویژهیتیفانی و طراحی لوگو اسم ساده و جذاب این برند، توسط موسسان این شرکت، چارلز تیفانی (Charles Tiffany) و جان یانگ (John Young) در همان اولین سال تاسیس، معرفی شد. رنگ آبی تیره، رنگ لوکسی است؛ زیرا در ایتالیای دوران رنسانس، پیدا کردن و تهیهی آن از همهی رنگهای دیگر سختتر و گرانتر بود (به همین دلیل از آن برای ترسیم مریم مقدس (س) استفاده میشد.) تیفانی هرگز از رنگ دیگری به عنوان علامت مشخصهاش استفاده نکرد.
فیلم صبحانه در تیفانی
نام تجاری تیفانی، در این فیلم محصول ۱۹۶۱، با هنرنمایی ادری هپبورن در نقش «هالی گولایتلی» (Holly Golightly)، شخصیتی که عاشق پرسه زدن در راهروهای این فروشگاه بود، جاودانه شد.
![تیفانی اند کو (Tiffany & Co)](https://naserabadi.com/wp-content/uploads/2020/03/group_2646.png)
تصویری از پوستر فیلم صبحانه در تیفانی
جواهرات
در سال ۱۸۷۸، موسس این برند یکی از بزرگترین و مرغوبترین الماسهای متمازد زرد رنگ جهان را با وزن بیش از ۲۸۷ قیراط به دست آورد که در معادن الماس کیمبرلی (Kimberley) در افریقای جنوبی کشف شده بود. «الماس تیفانی» زینتبخش آدری هیپبورن در عکسهای تبلیغاتی فیلم صبحانه در تیفانی بود که امروز میتوان در طبقهی اول فروشگاه این برند خیابان پنجم نیویورک، آن را مشاهده کرد.
در سال ۱۸۸۷ این برند حتی موفق شد جواهرات تاج سلطنتی فرانسه را نیز بخرد. تیفانی، نمونههای متعددی از الماس و جواهرات دیگر هم میفروشد و با جواهرسازان برجستهی دنیا از قبیل ژان اشلوم برگر (Jean Schlumberger) کار میکند.
حتما بخوانید : هویت حسی برند چیست و چه عواملی در موفقیت آن اثرگذار است؟
شخصیت های مشهور
شاید ادری هیپبورن، سمبولیکترین چهرهای است که با این نام تجاری پیوند خورده است؛ ولی تیفانی با بسیاری از شخصیتهای برجسته مرتبط است. در سال ۱۸۶۱، آبراهام لینکلن، برای مراسم تحلیف ریاست جمهوریاش، ساخت یک جام را به شرکت، سفارش داد و در طول دوران ریاست جمهوریاش، برای همسرش یکسری زینتآلات از مرواریدهای ریز، ساخت این برند خرید. شرکت همچنین با طراحان برجستهی مد مثل پالوما پیکاسا (Paloma Picasso) و کوکو شانل (Coc Chanel) همکاری کرده است.
محصولات نقره
زمان زیادی است که نام این برند با نقرهآلات هم پیوند خورده است. حتی برای سربازان جنگهای داخلی امریکا، شمشیر میساخت. طرحهای نقرهی چارلز تیفانی مورد توجه «نمایشگاه جهانی پاریس» (Exposition Universalle) در سال ۱۸۶۷، قرار گرفت که برایش «جایزهی مریت» (Merit) را به ارمغان آورد. تیفانی اولین شرکت امریکاییای بود که به چنین افتخاری دست یافت.
محصولات طلا
این برند در طلا هم سابقهی درخشانی دارد و در سال ۱۹۳۰، جام طلایی امریکا، معتبرترین جایزهی مسابقات قایقرانی را طراحی کرد.
درکنار این ارتباطات که چارلز تیفانی و جانشینان متعددش، آنها را با موفقیت در اذهان مردم تقویت کرده اند، نام تجاری تیفانی همچنین توانسته است با گسترش محصولات برای طیفهای گوناگون اجتماع، به موفقیت دست یابد.
حتما بخوانید : با جوهره برند آشنا شوید!!
در دسترس با وجود جایگاه لوکس
تردیدی نیست که از این شرکت یک نام تجاری تجملی است؛ ولی هرکسی میتواند به یک فروشگاه تیفانی قدم بگذارد. گرچه قیمت بیشتر کالاها از توان مالی بسیاری از مردم خارج است، ولی همیشه نمونههای ارزانتری هم هست که هرکسی میتواند آنها را بخرد. آنها هم در همان جعبههای وسوسهانگیز آبی رنگ با روبان ابریشمین عرضه میشود.
حتی کالاهای ارزانتر هم همان نشان عیار کیفیت و توجه به جزییات را دارند که در زینت آلات جواهرنشان تیفانی به کار میرود. تمام اینها برای این است جایگاه به اصطلاح بالای (های کلاس) (High Class) نام تجاری، به خاطر چند کالای ارزانتر، مخدوش نشود. درواقع اگر به بسیاری از نامهای تجاری تجملی دقیق شوید، میبینید که آنها هم بخش عمدهای از درآمدشان را از فروش کالاهای ارزانتر به دست میآورند. مثلا مردم یک لوسیون پس از اصلاح (Aftershave) گوچی میخرند که برایشان جواز ورودی است به محدودهی نام تجاریای که شاید هرگز نتوانند کالای اصلیاش را بخرند.
نوآوری عامل مهمی برای موفقیت
نوآوری، فاکتور دیگری در موفقیت این برند است. تقریبا همهی نامهای تجاری ذکر شده در این کتاب نوآورند و تیفانی هم از این قاعده جدا نیست. این برند زمانی که در ۱۸۳۷ در نیویورک آغاز به کار کرد، قیمت اجناسش مقطوع بود. در آن زمان این سیاست آنقدر منحصر به فرد که در صفحهی اول بسیاری از روزنامهها منعکس شد.
در ۱۸۴۵، کتاب آبی تیفانی (Tiffany & Co)، اولین کاتالوگ خردهفروشی در امریکا بود. نوآوری دیگری که خبرساز شد، این بود که در سال ۱۸۸۵ از این برند خواسته شد، که «نشان ویژهی آمریکا» (عقاب علامت امریکا) را دوباره طراحی کند و این طراحی مجدد، هنوز روی همهی اسکناسهای یک دلاری امریکا دیده میشود.
اکنون، گرچه این برند به دلیل کالاهای ساخت طراحان بزرگ و لوازم فرعیاش، یک پیشاهنگ محسوب میشود، ولی نام تجاری آن نشانهی ثبات و استحکام است. این برند جایگاه خود را بهخوبی میشناسد و درحالی که به گسترش و رشد و توسعه ادامه میدهد، هویت خود را نیز تقویت میکند. پس از افتتاح موفقیتآمیز بوتیکهای تیفانی در توکیو و لندن، امروز در شهرهای مهم و بزرگ جهان، هم فروشگاه دارد.
نام تجاری تیفانی به همان قدرت و برجستگی رنگ آبی جعبههایش باقی مانده است و خطر محو شدن، تهدیدش نمیکند.
رمز موفقیت
هویت بصری: مدتها قبل از اینکه عبارت «نابغهی برندینگ» در جهان اقتصاد، مفهوم داشته باشد، موسس این برند نابغهی برندینگ بود. تصمیم سال ۱۸۳۷ او، برای اینکه نام تجاریاش را به یک رنگ محدود کند، آنچه که امروز به آبی تیفانی شهرت دارد هنوز هم مورد تحسین کارشناسان برندینگ است.
نوآوری: قیمتهای مقطوع و کاتالوگهای خردهفروشی تیفانی، شیوهی خرید مردم را تغییر داد.
تجمل: نام تجاری تیفانی امروز هم به مفهوم تجمل دلالت دارد، همانگونه که در قرن نوزدهم داشت. این مفهوم با همکاری برخی از برجستهترین متخصصان جواهر و طراحان آرایههای تیفانی در دنیا، به دست آمده است.
میتولوژی (اسطورهشناسی): مانند بهترین نامهای تجاری، تیفانی میتولوژی غنیای دارد. ارتباط آن با آبراهام لینکلن، جنگهای داخلی امریکا، جام امریکا، ادری هپبورن و شخص چارلز تیفانی کمک کرده است که نام تجاری آن پایدار بماند. این پایداری فراتر از اعتبار مجموعهای از کالاهای خوب طراحی شده است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.